donderdag 28 maart 2024
26 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Regering komt met platform voor oplossen problemen rijstsector

lees ook ...

Het Integraal Sociaal Programma van de regering

Julio Bhikharie, is actief in de private sector en ook  adviseur van de president. Hij is ervan overtuigd dat het Integraal Sociaal Programma (ISP) goede vorderingen maakt, maar ook dat het noodzakeli...

Een door president Chandrikapersad Santokhi in te stellen moet ervoor zorgen dat de rijstsector beter tot ontwikkeling komt. Op 23 april zal het staatshoofd dit platform installeren. De regeringsleider heeft dinsdag belanghebbenden op zijn kabinet ontvangen, waarbij zij zich hebben gebogen over de pijnpunten en uitdagingen binnen de sector. President Santokhi riep de diverse stakeholders in deze sector op, zoveel als mogelijk samen te werken, zodat problemen sneller aangepakt en opgelost kunnen worden.

Verder benadrukte het staatshoofd dat de regering niet kan subsidiëren, maar wel kan inkomen met middelen om de boeren een hand te reiken samen met de diverse fondsen die hiervoor zijn opgezet, met name het Nationaal Ontwikkelingsfonds Agribusiness (NOFA-fonds). Er werd tijdens deze ontmoeting een richtprijs van SRD 470 bepaald voor padie. Dit zal over twee weken weer bekeken en eventueel herzien worden tijdens de installatie van het platform.

In het platform zullen stakeholders uit de rijstsector zitting hebben. Daarnaast zullen vanuit de regering de verschillende ministeries zitting hebben te weten, de ministeries van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI), Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), Openbare Werken (OW) en Financiën en Planning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering komt met platform voor oplossen problemen rijstsector