woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
1
(1)

Regering wil ontsluitingsweg Apoera-Nickerie in 2024 opleveren

lees ook ...

Cocosbomen project voor Coronie

Het bedrijf Pomeroon Coconut & Spices zal de komende maanden 65.000 kokosbomen planten in het district Coronie. Dit kondigde CEO Neil Passmore vandaag op een ceremonie in Totness aan. Het bedrijf ...

De ontsluitingsweg tussen Apoera en Nickerie heeft aandacht van de autoriteiten. Tijdens het werkbezoek van de president op 2 en 3 september jongstleden, gaf hij het startsein voor de aanleg van deze weg, door de graafmachine, die de werkzaamheden moet verrichten in werking te stellen. De president onthulde ook het naambord van deze weg.

Dit alles gebeurde in aanwezigheid van minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Santhoki benadrukte veiligheid, hoop en vooruitgang. De gronden die door het aanleggen van de weg toegankelijk worden zullen alleen beschikbaar zijn voor het beoefenen van landbouw. “Er moet productie zijn zodat de weg zichzelf betaalt”, volgens de president. Hij zegt verder dat ondernemers dit moeten realiseren. “De weg zal ontwikkeling brengen voor de gemeenschap”.

De president heeft ook een graafmachine aan de gemeenschap overhandigd, zodat er zwaar materieel is om het gebied te ontbossen. Santhoki hoopt bij zijn eerstvolgend bezoek over de nieuwe weg te kunnen rijden.

Kort voor dit alles heeft minister Sewdien landbouwmateriaal waaronder markoesazaden, Stihl-kettingzagen, ureum, een elektrische scooter en een vriezer overhandigd aan Sergio King, voorzitter van de Landbouw Coöperatie Apoera. De voorzitter mocht eveneens een elektrische scooter uit handen van de bewindsman in ontvangst nemen voor het uitvoeren van zijn werkzaamheden.

Problemen die naar voren kwamen tijdens dit bezoek zullen aangepakt worden in samenwerking met de gemeenschap en de burgermoeder Josta Lewis. De bewoners hebben deze gelegenheid om de president te ontmoeten en met hem in gesprek te gaan goed benut.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering wil ontsluitingsweg Apoera-Nickerie in 2024 opleveren