zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

Regering wil gebruik oude ID-kaarten weer toestaan

lees ook ...

Stichting Student Housing Campus Village heeft nieuw bestuur...

Op donderdag 30 november 2023 heeft de Stichting Student Housing Campus Village (SSHCV) een nieuw bestuur geïnstalleerd, onder leiding van voorzitter Wandana Algoe-Pultoo. De installatieceremonie werd...

Bij De Nationale Assemblee (DNA) is er een initiatiefwet ingediend voor de wijziging van de ID-kaartenwet. De bedoeling is om de oude ID-kaarten weer geldig te doen verklaren. De geldigheid is bedoeld voor een periode van een jaar. Het besluit van de regering is nodig, omdat er een tekort is aan materiaal voor de nieuwe elektronische identiteitskaarten (E-ID’s). De wijziging van de wet zou daarom als ‘tussenoplossing’ dienen.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) erkent dat er een groot tekort is. Er is wel meer materiaal besteld. Echter kan het nog maanden duren, voordat het beschikbaar is om de e-ID’s weer aan te maken.

Burgers klagen over de lange wachttijd voor hun nieuwe ID. De regering had, enkele maanden na de introductie van de E-ID, de oude kaarten ongeldig verklaard. Daardoor kunnen er geen zaken gedaan worden met die kaarten.

Als de ID-kaartenwet is herzien zullen de oude ID-kaarten nog een jaar geldig zijn, benadrukt minister Somohardjo. de Biza-topman verwacht dat de initiatiefwet volgend week door het parlement wordt behandeld.

De e-ID-kaart werd op 18 maart 2019 geïntroduceerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering wil gebruik oude ID-kaarten weer toestaan