vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Regering wil belastingschijven aanpassen

lees ook ...

Vrouwen Koropha dragen kennis over huiselijk geweld over

Vijf vrouwen uit Koropha (Matta) hebben onlangs een informatiesessie over huiselijk geweld gegeven aan andere vrouwen in het dorp. De vrouwen werden samen met andere vrouwen uit Para getraind om het e...

De regering wil voldoen aan de wensen van de vakbeweging door de belastingschijven aan te passen. Een extra tegemoetkoming zal uitgekeerd worden aan personen in de onderste schijf als ondersteuning voor de extra uitgaven na de invoering van de gewijzigde Wet op de Belasting Toegevoegde Waarde (btw). Simultaan wordt ook gewerkt aan een integrale herziening van de btw-wetgeving.

President Chan Santokhi wenst te benadrukken dat er een gezamenlijke inzet bestaat van de regering en de vakbonden voor verbeteringen in de samenleving. Zaterdag jongstleden waren er gesprekken met de collectieve vakbeweging. Op het Kabinet van de President waren vertegenwoordigers aanwezig van de Progressieve Vakcentrale C-47, SPB, VRM, COL, FOLS, en de veiligheid- en gezondheidsbonden. Het clusterteam van ministers, het onderhandelingsorgaan en de belastingdienst waren aanwezig tijdens dit overleg.

“Het moet beter gaan met de hele samenleving. Er is ruimte om over alles te praten. We hebben de commitment met elkaar om verder te spreken over passende oplossingen,” gaf hij aan. Technische teams werken op trajecten om concrete oplossingen te vinden, zodat de samenleving geen nadelen ondervindt. De regering en de vakbonden staan op één lijn ten aanzien van de btw-wet die noodzakelijk is, maar ook dat het aanpassing behoeft.

Uiteenlopende voorstellen over de btw-wetgeving zijn besproken. De vakbonden willen tijdelijk de heffing op brandstof en nutsvoorzieningen ongedaan maken, maar dit blijkt volgens de regering niet mogelijk vanwege de afgekondigde wet in De Nationale Assemblée.

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning hield nogmaals voor, dat het gevolg funest zal zijn voor de financiële huishouding van de Staat. Het uitbetalen van salarissen en pensioenen zal men niet kunnen garanderen. Werkbare voorstellen zijn gepresenteerd door de regering, zoals het versterken van de belastingdienst, het verkrijgen van middelen uit de goudsector en grondconversie.

De regering heeft zich verklaard te onderzoeken in hoeverre men kan voldoen aan de wensen van de vakbonden, terwijl de onderhandelingen worden voortgezet.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering wil belastingschijven aanpassen