vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
5
(2)

Regering werkt aan verbetering Volksgezondheid

lees ook ...

Corruptie systeem bij grote bouwwerken

Sharvin Bahadoer, CEO van SICE en onkundig op het gebied van bouw heeft ontwerp van de Nickerie markt gemaakt en gaat de directievoering doen? Smart and Inovative Consultancy Engineering SICE is een b...

Het bevorderen van de volksgezondheid, is voor de regering Santokhi- Brunswijk een prioriteit. Daarom is de regering met diverse partijen in gesprek gegaan om de faciliteiten in de medische zorg te verbeteren en uit te breiden waarvoor er een aantal trajecten zijn uitgezet. Dit gaf President Santokhi aan op 28 december tijdens zijn eindejaarspersconferentie. 

Er is met diverse partijen gesproken over het verbeteren en uitbreiden van  de medische faciliteiten. Daarnaast is er ook een preventief traject uitgezet om te voorkomen dat burgers ziek worden,  waarbij wordt gedacht aan leefstijlverbetering door sporten en gezondere voeding. Omdat de financiële middelen voor de medicijnleveranties hoge prioriteit hebben is er ook een traject uitgezet dat de voorziening van medicijnen moet garanderen.

Het staatshoofd zei er zeer dankbaar voor te zijn dat Suriname in de strijd tegen de covid-19 pandemie, ondersteuning heeft gehad van haar internationale relaties. Covid-19 is één van de minder mooie momenten geweest in de afgelopen periode en de huidige tweede golf is een forse tegenslag voor Suriname al hoewel het te verwachten was. Toch betreurt  President Santokhi het, dat Suriname  hiermee wordt geconfronteerd. “Het was niet nodig geweest, als de gehele samenleving zich aan de verschillende voorschriften had gehouden”.

De regering zegt de handhaving van de covidmaatregelen streng zal blijven monitoren en indien dit nodig is, de maatregelen aanpassen of verscherpen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering werkt aan verbetering Volksgezondheid