dinsdag 20 februari 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Regering wacht reactie ziekenhuisraad op financiële voorstellen af

lees ook ...

Surinaamse regering belooft meer steun aan ouderen na senior...

Tijdens een hartverwarmende seniorendag in het Family Baldew Events Center aan de Frederikshoopweg werden ruim 300 senioren extra in het zonnetje gezet. Met lof en dankbaarheid sprak het staatshoofd z...

De regering heeft tijdens een spoedonderhoud met de Nationale Ziekenhuisraad (NZR) op basis van haar verantwoordelijkheid en de financiële mogelijkheden een voorstel gepresenteerd aan de NZR. Er is gesproken over de aanpassing van het ziekenhuisligdagtarief. De ziekenhuisraad heeft aangegeven dit voorstel nader te bestuderen.

Naast de ministers van Volksgezondheid en Financien en Planning, waren er ook vertegenwoordigers aanwezig van het Staatsziekenfonds (SZF). De regering heeft de informatie dat het ziekenhuispersoneel in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) in beraad is en uitkijkt naar een structurele oplossing van de vele problemen in de zorg.

Er is behalve het voorstel ook gesproken over de strategie en de tijdlijn waaraan gewerkt wordt om de problemen op een structurele wijze aan te pakken. De regering roept het ziekenhuispersoneel op om de zorg te blijven garanderen, aangezien er concrete stappen gezet zijn om de inkomsten van ziekenhuizen te verhogen.

Door de regering wordt benadrukt dat de samenleving  erop mag rekenen, dat zij er alles aan doet om de continuïteit van zorg te garanderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering wacht reactie ziekenhuisraad op financiële voorstellen af