zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

Regering wacht reactie ziekenhuisraad op financiële voorstellen af

lees ook ...

“Luckily no diseases outbreak in Nickerie,” said...

Amar Ramadhin, the minister of health, stated that despite the seriousness of the rat infestation problem in Nickerie, the environment is still safe. According to the minister, there hasn't been a Wei...

De regering heeft tijdens een spoedonderhoud met de Nationale Ziekenhuisraad (NZR) op basis van haar verantwoordelijkheid en de financiële mogelijkheden een voorstel gepresenteerd aan de NZR. Er is gesproken over de aanpassing van het ziekenhuisligdagtarief. De ziekenhuisraad heeft aangegeven dit voorstel nader te bestuderen.

Naast de ministers van Volksgezondheid en Financien en Planning, waren er ook vertegenwoordigers aanwezig van het Staatsziekenfonds (SZF). De regering heeft de informatie dat het ziekenhuispersoneel in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) in beraad is en uitkijkt naar een structurele oplossing van de vele problemen in de zorg.

Er is behalve het voorstel ook gesproken over de strategie en de tijdlijn waaraan gewerkt wordt om de problemen op een structurele wijze aan te pakken. De regering roept het ziekenhuispersoneel op om de zorg te blijven garanderen, aangezien er concrete stappen gezet zijn om de inkomsten van ziekenhuizen te verhogen.

Door de regering wordt benadrukt dat de samenleving  erop mag rekenen, dat zij er alles aan doet om de continuïteit van zorg te garanderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering wacht reactie ziekenhuisraad op financiële voorstellen af