donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(2)

Regering waarschuwt ordeverstoorders

lees ook ...

Maatschappelijk werkers leren moderne rapportagetechnieken a...

Ongeveer 70 maatschappelijk medewerkers van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) zijn onlangs getraind in moderne methodiek en rapportagetechnieken. De aanzet voor de training werd gegeven ...

De regering laat weten dat zij nimmer zal toelaten dat de rust en orde in de samenleving verstoord worden. De wereld worstelt nog met de verspreiding van het Covid-19-virus, zo ook Suriname. Het is daarom belangrijk, dat de Covid-maatregelen te allen tijde in acht worden genomen. Al dagen circuleren er berichten via social media, waarbij burgers worden opgeroepen om maandag te protesteren op het Onafhankelijkheidsplein. 

Voor het voeren van protestacties is er een toestemming of vergunning van de daartoe bevoegde instantie nodig. Echter blijkt uit de administratie van het commissariaat van de districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost dat er tot nu toe geen aanvraag is ingediend voor een vergunning voor het houden van deze straatdemonstratie.

Samenscholingen van grote groepen mensen zullen niet getolereerd worden. Personen of organisaties dienen volgens de wettelijke bepalingen hun activiteiten te ontplooien. Geen enkele vorm van illegaliteit zal worden toegestaan. De politie en andere veiligheidsdiensten zullen waar nodig worden ingezet om de rust en orde te handhaven, waarschuwt de regering.

Personen of organisaties die de wettelijke bepalingen overtreden, worden erop geattendeerd om dit niet te doen. Er zal zonder aanzien des persoon hard worden opgetreden, benadrukt de regering.

Het protest heeft onder andere te maken met de verhoging van de brandstofprijzen, verhoging van de kosten voor levensonderhoud en bustarieven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering waarschuwt ordeverstoorders