woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Regering vermindert objectsubsidie op elektriciteit met SRD 1.9 miljard

lees ook ...

Surinamers bijna 5x armer sinds 2020 (deel 2)

De Surinamer is tot nu toe bijna vijf keer armer geworden, alles is 5x duurder geworden en gezinshoofden worden wanhopig. Vanuit de inflatiecijfers uitgerekend kom je op het percentage met hoeveel de ...

De regering heeft in haar vergadering van gisteren, 6 maart, besloten om de objectsubsidie op elektriciteit met SRD 1.9 miljard te verminderen, terwijl tegelijkertijd 13 maatregelen zullen worden genomen om de zwakkere huishoudens te beschermen.

Volgens de regering is de geleidelijke afbouw van de objectsubsidie op elektriciteit essentieel voor het versterken van de financiële positie van de Energiebedrijven Suriname (EBS) en draagt het bij aan het wegwerken van de tekorten op de nationale begroting.

Voorafgaand aan het besluit van de regering heeft er overleg plaatsgevonden met verschillende belanghebbenden, waaronder het bedrijfsleven, de vakbeweging, de EBS-tarievencommissie en leden van de Nationale Assemblee.

Tijdens een persconferentie die morgen wordt gehouden, zal de regering uitgebreid ingaan op het besluit. Ze begrijpt de gevoeligheid van deze kwestie en benadrukt haar toewijding om het proces zo transparant en begrijpelijk mogelijk te maken voor de gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering vermindert objectsubsidie op elektriciteit met SRD 1.9 miljard