maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Regering verdient SRD 45 miljoen aan grondconversie

lees ook ...

Interline overeenkomst Surinam Airways en Winair vergroot mo...

Surinam Airways en Winair hebben nu een ‘interline-overeenkomst’. De vliegmaatschappijen breiden beiden hun bestemmingen uit door deze samenwerking. Men komt nu veel eerder aan op de bestemming, omdat...

De Communicatiedienst Suriname meldt dat de overheid al SRD 45.260.732,25 heeft verdiend aan 2.275 conversiebeschikkingen. Een grondconversie unit is opgezet nadat het omzetten van grondhuur en erfpacht naar eigendom per Staatsbesluit was vastgesteld. Grondhuur kan tegen SRD.25,- per vierkante meter  in een periode van een maand worden omgezet naar eigendom.

CDS: “Wat dit succes nog opmerkelijker maakt, is het feit dat dit alles tot stand is gekomen zonder tussenkomst van ambtenaren. Daarmee toont de regering aan haar belofte van efficiëntie en transparantie na te komen.” De president vindt dat deze mogelijkheid al bestond, maar dat de hoge conversietarieven en trage bureaucratie het tegenhielden.

Wanneer de beschikking is ontvangen moet bij de bank de conversiewaarde worden gestort, en daarna moet de akte naar de notaris. De regering ziet graag dat een ieder gebruik maakt van deze mogelijkheid om grondeigenaar te worden.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering verdient SRD 45 miljoen aan grondconversie