dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(3)

Regering Suriname zet grote stap in huisvestingsproject voor minderbedeelden

lees ook ...

SATCA kondigt harde acties aan

De Surinaamse Associatie van Luchtverkeersleiders (SATCA) heeft aangekondigd dat het tot harde acties zal overgaan. Het bestuur van de bond is momenteel in overleg om de deta...

Het langverwachte Affordable Housing Project (AHP) in Suriname is na vier jaar eindelijk van start gegaan. De regering heeft zich sterk gemaakt voor Surinamers die de middelen niet hebben om een eigen huis te bouwen. Door een nauwgezette screeningsprocedure te volgen, kunnen geselecteerde burgers in aanmerking komen voor een passende woonoplossing.

Na een initiële soft launch vorig jaar, is het project op 26 januari 2024 officieel gelanceerd in Paramaribo. Het AHP is gericht op het verminderen van de woningnood onder de lagere inkomensgroepen in Suriname en wordt gefinancierd door een lening van de Islamic Development Bank (IsDB).

Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moeten kandidaten voldoen aan bepaalde criteria die zijn opgesteld door de regering. Degenen die zich succesvol hebben geregistreerd en goedgekeurd zijn, komen in aanmerking voor de subsidie.

In totaal hebben 122 geregistreerde kandidaten hun certificaten ontvangen, waarmee ze toegang krijgen tot hun subsidie. Deze stap benadrukt de inzet van de regering om de woonproblematiek in Suriname aan te pakken. Er wordt opgeroepen om optimaal gebruik te maken van de geboden mogelijkheden. Alle ontvangers van de subsidie worden gefeliciteerd en veel succes gewenst met hun nieuwe woonoplossing.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering Suriname zet grote stap in huisvestingsproject voor minderbedeelden