woensdag 19 juni 2024
27 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Regering streeft naar verbeterde digitale dienstverlening en efficiëntie

lees ook ...

President op derde Afri-Caribean conferentie op de Bahamas

President Santokhi zal van 12 tot en met 14 juni in Nassau, Bahama’s, de derde Afri-Caribean conferentie bijwonen. Deze conferentie is gefinancierd door de Afrexim Bank van Afrika. De president is bij...

De regering is vastberaden om de digitale dienstverlening aan burgers te verbeteren en de efficiëntie binnen diverse overheidsprocessen te verhogen. Tijdens de regeringsraadsvergadering presenteerde Previen Ramadhin, directeur e-Gov, een overzicht van de gerealiseerde en geplande projecten.

Een van de belangrijkste initiatieven is de ontwikkeling van een digitale ID en een authenticator platform voor de overheid. Dit platform zal burgers in staat stellen een account aan te maken dat toegang biedt tot verschillende overheidsdiensten. Het doel is om later koppelingen met andere systemen mogelijk te maken, waardoor burgers onnodige verificatieprocessen kunnen vermijden, aldus de Communicatiedienst Suriname.

Binnenkort zal het proces rondom rijbewijzen, vanaf het rijexamen tot de uitgifte, volledig worden gedigitaliseerd. Daarnaast wordt de kentekendatabase volledig gedigitaliseerd, wat de overdracht van voertuigverkopen eenvoudiger moet maken. Er wordt momenteel gewerkt aan een digitaal aanvraagsysteem voor grond bij het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). Dit systeem, ontwikkeld door e-Gov op verzoek van GBB, zal alle aanvragen digitaal verwerken. De president heeft verzocht dat nieuwe aanvragen ook digitaal ingediend kunnen worden, en dit systeem zal binnen drie weken operationeel zijn als alles volgens plan verloopt.

Daarnaast zijn er twee projecten gericht op verkeersveiligheid. Het eerste project, het road monitoring project, omvat de installatie van 100 masten langs de Oost-westverbinding, uitgerust met in totaal 300 camera’s. Het tweede project is een pilot voor digitale verkeershandhaving, bedoeld om de verkeersveiligheid te verbeteren door middel van geavanceerde technologie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering streeft naar verbeterde digitale dienstverlening en efficiëntie