zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
5
(1)

Regering stopt uitbetalen Covid-19-steun

lees ook ...

Kolonel Kioe A Sen: veel geld en goudsmokkel uit Suriname

Kolonel Werner Kioe A Sen wil strijden tegen staatsvaluta en goud verlies. "Er wordt veel geld en goud weggesluisd naar het buitenland, onder de radar" zegt kolonel Kioe A Sen, de waarnemend bevelh...

De online registratie om in aanmerking te komen voor Covid-19-steun wordt ingaande december stopgezet. Personen en bedrijven die vanwege de Covid-pandemie in financiële problemen waren geraakt konden voor ondersteuning van de regering in aanmerking komen. De steun wordt gestopt, omdat het plafond van het Covid-19-noodfonds is bereikt, meldt het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J).

Wie nu geregistreerd en geselecteerd is, wordt de komende periode afgehandeld en dan stopt de uitbetaling uit het noodfonds. De regering is in februari gestart met het online registreren van individuen en bedrijven die behoefte hebben aan financiële compensatie als gevolg van Covid-19.

AW en J-minister Rishma Kuldipsingh had twee maanden terug al aangegeven, dat de steun die de overheid geeft aan burgers die in zwaar weer verkeren door de uitbraak van het coronavirus in Suriname, zal worden afgebouwd. De steun wordt gegeven aan mensen die werkloos zijn geworden en of hun bedrijf dicht moesten houden.

Ze zei dat nu alle ondernemingen zijn opengesteld. Iedereen kan dus nu weer naar het werk en bedrijven die vanwege Covid-19 niet open mochten, zijn nu weer open. Mensen die in nood verkeren moeten zich wenden tot het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering stopt uitbetalen Covid-19-steun