zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
1
(1)

Regering scherpt aanpak criminaliteit aan na bijeenkomst president Santokhi

lees ook ...

Stakeholders overleg HEARTS

 Suriname ging in het jaar 2021 accoord met het HEARTS-initiatief van de Pan Amerikaanse Health Organization (PAHO)/ World Health Organization (WHO). Dit programma werkt aan het terugdringen van hart ...

Met de recente toename van criminaliteit in Suriname heeft de regering vastberadenheid getoond om actie te ondernemen. President Santokhi heeft een bijeenkomst gehouden met verschillende overheidsfunctionarissen en veiligheidsinstanties, waaronder vicepresident Ronny Brunswijk, voorzitter van de Nationale Assemblee Marinus Bee, minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi, minister van Defensie Krishnakoemarie Mathoera, minister van Binnenlandse Zaken Bronto Somohardjo, evenals de leiders van het Korps Politie Suriname, de Dienst Nationale Veiligheid en het Hof van Justitie. Deze bijeenkomst vond plaats op maandag 22 april op het Kabinet van de President.

President Santokhi heeft zijn bezorgdheid geuit over de recente toename van criminaliteit in het land. Gezien de vele criminele incidenten in verschillende delen van het land is een directe aanpak noodzakelijk. Daarom heeft het staatshoofd de leiding van de veiligheidsinstanties opgedragen om harder op te treden, zodat de situatie onder controle komt en de veiligheid gehandhaafd blijft.

Minister Amoksi heeft het belang van controle in alle delen van het land benadrukt en aangekondigd dat er strenge maatregelen zullen worden genomen tegen criminaliteit. Het initiatief om roadblocks op te werpen heeft al resultaten opgeleverd. Echter, gezien er nog steeds meldingen van criminele incidenten zijn, zal de inzet van roadblocks worden geïntensiveerd. De minister constateert dat vreemdelingen vaak betrokken zijn bij deze incidenten en daarom zal het vreemdelingenbeleid worden aangescherpt. Er is een samenwerking tussen alle veiligheidsinstanties en gezien de voortdurende situatie zal deze samenwerking worden versterkt. Het Korps Politie Suriname wordt momenteel nog nauwer ondersteund door het Nationaal Leger. De minister roept iedereen op om de criminaliteit te helpen verminderen en de veiligheid te handhaven door samen te werken met de autoriteiten en verdachte activiteiten onmiddellijk te melden. “Criminaliteit bestrijd je niet alleen, we hebben de gemeenschap nodig,” benadrukte hij. De autoriteiten zullen de komende dagen blijven samenkomen om hun strategieën aan te scherpen.

President Santokhi benadrukt het belang van een goed functionerende veiligheidsapparaat en heeft geadviseerd om een toegewijd team in te stellen om dit te bereiken. Eén van de prioriteiten waar volgens hem aan gewerkt moet worden, is het effectiever communiceren van informatie en ontwikkelingen naar de samenleving toe. “We zijn vastbesloten om onze inspanningen voort te zetten om criminaliteit te bestrijden, de orde te handhaven en een veilige omgeving te creëren waarin onze burgers kunnen gedijen. Daarom zullen wij alles doen wat in onze macht ligt totdat we dit hebben verzekerd,” aldus het staatshoofd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering scherpt aanpak criminaliteit aan na bijeenkomst president Santokhi