woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
5
(1)

Regering schenkt aandacht aan Donderskamp

lees ook ...

Uitbetaling gepensioneerden deze maand een feit

Deze maand zal de koopkrachtversterking van de gepensioneerde ambtenaren worden uitbetaald. Het gaat om een bedrag van SRD 2.500. De regering heeft de opdracht al gegeven aan het Pensioenfonds en Cebu...

 Ontwikkeling moet op gang komen in Donderskamp (Konomerome). Tijdens een werkbezoek heeft de president het dorp opgeroepen om mee te gaan met de ontwikkeling. Problemen van het dorp zijn aangehoord en toezeggingen gedaan door het staatshoofd voor onder andere elektriciteit door middel van zonne-energie. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft gebruik gemaakt van zijn mogelijkheden om een buitenboordmotor voor het dorp aan te schaffen.

Tijdens het bezoek is de buitenboordmotor aan het dorpsgezag overhandigd. De bewoners zijn op het hart gedrukt te zorgen voor onderhoud van deze machine, met materiaal dat reeds ter beschikking is gesteld. Verder wil de regering het transportprobleem van de gemeenschap permanent oplossen, omdat de ontwikkeling van de landbouw en het toerisme hiervan afhankelijk zijn. Sewdien heeft al gesprekken gevoerd met de kapiteins van Kalebaskreek, Corneliskondre, Donderskamp en Tapoeripa. In samenwerking met leiders in de gemeenschap zullen er cabanas opgezet worden.

LVV zal medewerking verlenen door een machine beschikbaar   te stellen voor grondbewerking. Een LVV-unit komt in het dorp om training te verzorgen. Men zal dan in de gelegenheid gesteld worden om gewassen te verbouwen zoals cocos en aardvruchten. Deze zullen verwerkt worden tot producten die het toerisme moeten bevorderen. Sewdien riep op om de cultuur van de omgeving te verkopen aan de toeristen, door out-of-the-box te denken. Het rivierwater in de omgeving moet wel schoon blijven.

President Santokhi wees op de ontwikkeling die de weg van Apoera naar Nickerie zal brengen. Schoolvervoer zal mogelijk zijn en gebieden worden ontsloten, landbouwproducten worden afgezet, en de regering zal elektriciteit aanpakken. Er zal een presidentiële werkgroep opgezet worden, die in contact zal staan met het kabinet. Vier bewoners van het gebied zullen getraind en in dienst genomen worden als sluiswachters voor de Awarasluis.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering schenkt aandacht aan Donderskamp