vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(3)

Regering schaft auto’s aan voor SRD 19,4 miljoen; VHP wil duidelijkheid

lees ook ...

Stichting 1 voor 12 wil opvanghuis voor vrouwen opzetten

Stichting 1 voor 12, die zich inzet voor het verlichten van de noden van hulpbehoevenden in de Surinaamse gemeenschap, heeft haar 18de jaardag gevierd met donaties aan hulpbehoevenden. Op deze bijzond...

Ondanks de penibele situatie waarin Suriname verkeert, is de regering voornemens om nieuwe voertuigen aan te schaffen voor het Kabinet van de President. Het gaat om 33 auto’s voor een bedrag van ruim SRD 19,4 miljoen. Er circuleerde hierover een document op social media, waaruit blijkt dat er al goedkeuring is gegeven voor de aanschaf van de wagens door de Onderraad voor Aanbestedingen en Gunningen.

Uit het document blijkt verder dat de auto’s in A1-conditie moeten zijn. Het document is ondertekend door vicepresident Ronnie Brunswijk. President Chan Santokhi heeft gisteren op een persconferentie gezegd, dat de bedragen opnieuw onder de loep worden genomen. Autokenners beweren dat de prijzen veel te hoog zijn.

Er is volgens Santokhi ook geen geld om de voertuigen te kopen. Verder zei hij dat de wagens nodig zijn, omdat er op zijn kabinet haast geen voertuigen zijn want die zijn door de vorige regering verkocht.

Vragen VHP
Het voorstel voor de aankoop van nieuwe wagens komt van het ministerie van Openbare Werken (OW). De VHP-fractie in het parlement heeft een brief geschreven aan OW-minister Riad Nurmohamed, waarin zij vraagt naar het fijne van deze zaak. Zo wil zij weten wanneer de openbare aanbesteding is gehouden, hoeveel leveranciers betrokken zijn en de exacte prijzen van de auto’s.

Verder wil zij weten of de namen van de bedrijven die de voertuigen moeten aanleveren, zoals vermeld staat op het document, ook juist zijn. Vóór het aantreden van de huidige regering zijn er wagens tegen erg lage prijzen verkocht en de VHP vraagt of die auto’s niet terug te vorderen zijn door de staat.

Reacties burgers
Op social media is geschrokken gereageerd op dit nieuws. “Dus het volk moet betalen voor de privileges en de regering zegt dat de staatskas leeg is”, “Het volk moet voor benzine betalen”, “Deze gasten laten het volk pinaren”, “Het volk wordt genadeloos gedwongen om de buikriemen strakker te trekken”, zijn enkele geïrriteerde reacties.

Al geruime tijd stijgen de prijzen van eerste levensbehoeften, is onlangs de brandstofprijs aangepast en worden binnenkort nieuwe energietarieven bekendgemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering schaft auto's aan voor SRD 19,4 miljoen; VHP wil duidelijkheid