maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

Regering-Santokhi: Succesvol sociaal beleid met verspreiding voedselpakketten

lees ook ...

Vernieling leidt tot nieuwe aanhouding voor recent vrijgelat...

V.A. (47), die recentelijk uit de gevangenis is vrijgelaten, is opnieuw gearresteerd en in hechtenis genomen wegens vernieling van een woning. De politie van Livorno heeft haar in hechtenis genomen na...

Op woensdag 10 januari 2024 vond de eerste Raad van Ministersvergadering (RVM) voor het begrotingsjaar 2024 plaats. Tijdens deze vergadering gaf vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk een overzicht van de behaalde resultaten na de inspanningen van de ministers. Met name stond armoedebestrijding hoog op de agenda van de regering-Santokhi in het jaar 2023.

Een voorbeeld van het succesvolle sociaal beleid was het project voor schoolvoeding en schoolbrood, gericht op leerlingen in districten zoals Sipaliwini en Marowijne. Daarnaast is er met spoed gewerkt aan de landelijke distributie van voedselpakketten voor huishoudens, bejaardentehuizen en opvanginstellingen.

Voor kwetsbare groepen in heel Suriname, waaronder jongeren, voortijdige schoolverlaters, schoolgaande tienermoeders, mensen met een beperking en werklozen, werden verschillende (vak)trainingen en opleidingen beschikbaar gesteld om hun kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Om de armoede verder te bestrijden, zijn tijdens verschillende ORAG-vergaderingen goedkeuringen verleend voor de aanschaf van diverse elektrische lijnmaterialen. Deze materialen zijn bedoeld voor het reviseren en uitbreiden van het distributienet in verschillende dorpen, met name in het district Sipaliwini.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering-Santokhi: Succesvol sociaal beleid met verspreiding voedselpakketten