maandag 6 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Regering-Santokhi geeft speciale aandacht aan landbouwsector

lees ook ...

Ongeordende situatie Bazo/BZV-kaarten weggewerkt

De ongeordende situatie met betrekking tot het verstrekken van de Bazo/BZV-kaarten is met de instelling van de presidentiële Commissie voor Bazo/BZV in juni 2022 weggewerkt. Burgers die toen in een si...

De landbouwsector, een duurzame sector, krijgt speciale aandacht van de regering. Hiervoor is zaterdag een ondersteuningsgroep in het leven geroepen om de uitdagingen binnen de sector aan te pakken. Gezien het feit dat de wereldbevolking toeneemt en zo dus de vraag naar voedsel stijgt, kan Suriname hierop inspelen.

“We beschikken over vruchtbare grond en kwalitatief goed water, de basis voor de uitoefening van landbouw. Echter kent elke sector uitdagingen, de landbouw is daarop geen uitzondering.” De regering heeft reeds 200.000 hectare grond ter beschikking gesteld aan het ministerie van LVV, de Caricom gaat voor meer producten uit de lid landen en het Nationaal Ontwikkelingsfonds Agribusiness (NOFA) is ter beschikking voor de kredietenmogelijkheden.

De taskforce moet gaan bewerkstelligen, dat de landbouw op dusdanige wijze kan worden uitgeoefend, dat de producten voldoen aan de vereisten om te kunnen exporteren en dat het proces van het zaad tot de mond zonder stagnatie geschiedt.

De basisvoorwaarden zijn aanwezig, de vraag naar voedsel is er ook en neemt alleen toe, het is een duurzame sector die werkgelegenheid kan creëren en onze economie kan versterken. President Chandrikapersad Santokhi feliciteerde en wenste de taskforce succes toe. Hij kijkt uit naar resultaten om deze sector tot bloei te brengen, waarbij land en volk er ook op vooruitgaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering-Santokhi geeft speciale aandacht aan landbouwsector