zaterdag 25 mei 2024
24.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
5
(2)

Regering-Santokhi focust zich in 2023 op huizenbouw

lees ook ...

BLTO uit bezorgdheid over salarisachterstanden en onzekere a...

De Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) heeft geconstateerd dat verschillende leden eind mei mogelijk geen salaris zullen ontvangen, ondanks hun tijdige registratie. Dit heeft tot ongen...

In twee jaar tijd zijn er ruim 13.000 grondbeschikkingen door de regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi verstrekt aan burgers. Dit terwijl er was beloofd dat de regering tot december 2022 vijfduizend grondbeschikkingen zou uitgeven. “Volgend jaar gaan wij ons focussen op het aspect van huizenbouw. Er komt volgend jaar een woningbouw seminar voor bedrijven die in staat zijn een bijdrage daaraan te leveren.”

Deze mededeling deed het staatshoofd vrijdag te Onverwacht in het district Para. Er zijn ruim 11.00 beschikkingen van begunstigden in orde gemaakt. Het gaat om documenten voor terreinen ten behoeve van bebouwing, bewoning, landbouw en tuinbouw. Volksvertegenwoordiger Ramon Koedemoesoe heeft de president gevraagd om ook aandacht te besteden aan de ontsluiting van de gebieden, om zodoende de gebieden tot ontwikkeling te brengen.

Minister Dinotha Vorswijk Grond- en Bosbeheer drukt begunstigden op het hart om met de ontvangst van hun grondpapieren hun eigen ontwikkeling ter hand te nemen.

Burgers wachten op hun grondpapieren. Foto: CDS

President Santokhi heeft burgers die in aanmerking zijn gekomen voor een landbouwterrein ook ingelicht over mogelijkheden om goedkoop kapitaal te lenen. Zij kunnen een beroep doen op het Nationaal Ontwikkelingsfonds Agribusiness (NOFA) en het Klein en Middelgrote Ondernemingen Fonds.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering-Santokhi focust zich in 2023 op huizenbouw