maandag 6 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Regering-Santokhi betaalt SRD 1,3 miljard aan sociale uitkeringen

lees ook ...

Ongeordende situatie Bazo/BZV-kaarten weggewerkt

De ongeordende situatie met betrekking tot het verstrekken van de Bazo/BZV-kaarten is met de instelling van de presidentiële Commissie voor Bazo/BZV in juni 2022 weggewerkt. Burgers die toen in een si...

Vanaf het aantreden van deze regering heeft zij SRD 1,3 miljard uitbetaald aan sociale uitkeringen. Deze sociale uitkeringen zijn aangepast. De AOV is van SRD 525 intussen vier keren verhoogd naar SRD 1.250, de Algemene Kinderbijslag van SRD 50 naar SRD 125 per kind.

De Financiële bijstand voor mensen met een beperking van SRD 325 per maand naar SRD 1.750 per maand en voor zwakke huishoudens van SRD 33 naar SRD 1250.

Aan het Pensioenfonds, de gezondheidszorg, het onderwijs en aan objectsubsidies brandstof, elektriciteit en kookgas alsook overige subjectsubsidies is intussen ook een totaalbedrag van SRD 9.2 miljard bijgedragen.

Intussen heeft de regering al besloten dat er zal worden afgestapt van objectsubsidie naar subjectsubsidie. Door die stap zal de overheid veel kunnen besparen. Binnenkort zal de gemeenschap hierover worde geïnformeerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering-Santokhi betaalt SRD 1,3 miljard aan sociale uitkeringen