dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
5
(1)

Regering Santhoki wil 60 verkavelingsprojecten ontwikkelen

lees ook ...

Internationale financiering voor duurzaam ontwateringsbeleid...

Om de ontwatering van de stad effectief te verbeteren, werkt het ministerie van Openbare Werken (OW) aan de rehabilitatie van essentiële ontwateringssystemen. Als onderdeel hiervan worden drie nieuwe ...

Regering Santhoki wil verkavelingsprojecten, die teruggaan tot de jaren 2000 ontwikkelen. Het Landelijk Woningbouw Programma Fase 1 (LWBP) is daarom al van start gegaan te Reeberg. Ook projecten aan de Peprepinweg en de Merveilleweg in het ressort Santo Boma, zullen aangepakt worden. De president benadrukte, dat Suriname grond genoeg heeft om elke Surinamer een stuk perceel te geven.

Het startsein werd op 1 september jongstleden gegeven om 60 verkavelingsprojecten te ontwikkelen, die de regering in kaart heeft gebracht. “Dit zal in alle transparantie gebeuren”, garandeert minister Nurmohamed. De bewindsman wees erop dat dit geen verkiezingsstunt of populisme is, maar dat de woningnood in Suriname aangepakt moet worden. In public-private partnership wil de regering goedkope woningen aanbieden. Dit alles is volgens het staatshoofd het fundament voor ontwikkeling en een goede toekomst van het land.

Tijdens deze plechtigheid maakte het staatshoofd bekend dat de regering gronduitgifte voortaan transparanter zal doen geschieden. Ongeoorloofde uitgiften zullen teruggedraaid worden. Een team is samengesteld om deze  “roverspraktijken” (waaraan ex-minister Diana Pokie weigerde mee te doen) aan te pakken. Mensen hebben nu heel veel haast om gronden onder het beheer van stichtingen te brengen of te verkopen. Er komt een totale reorganisatie bij het ministerie van grondbeleid en Bosbeheer (GBB).

Anwar Hassankhan, de LWBP-projectsupervisor legde uit dat de projecten te Peprepin en Merveilleweg totaal 71 hectare beslaan met meer dan 730 kavels. “Alle kavels worden toegankelijk gemaakt, alle wegen verhard, met stroom, water en afwatering van het gebied”, garandeerde de projectsupervisor.

Twintig maanden zal het duren om de projecten bouwrijp te maken. Aannemingsbedrijf Tjongalanga is belast met dit project, en ACE Consultancy is belast met de directievoering.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering Santhoki wil 60 verkavelingsprojecten ontwikkelen