zondag 3 december 2023
29.4 C
Paramaribo
0.4 C
Amsterdam
0
(0)

Regering richt zich op transport

lees ook ...

President Santokhi waarschuwt tegen schijnwelvaart

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) in De Nationale Assemblee op maandag 27 november benadrukte president Chandrikapersad Santokhi dat de regering geen voorstander is van schijnwelvaart....

De regering is van plan het transport over water en lucht te optimaliseren in het komend jaar. Binnenlandse vliegdiensten zullen worden voortgezet via Zorg en Hoop naar onder andere Godoholo, Cottica, Kajan/Djumu, Drie Tabiki, Kwamalasamutu, Pusugrunu en Paloemeu/Tepu vice versa. Verder wil de regering wet- en regelgeving aanpassen om te voldoen aan internationale normen op het gebied van veiligheid.

Watertransportbeleid neemt een belangrijk plek in, met als hoogtepunt het uitdiepen van de vaargeul van de Surinamerivier om toegankelijkheid naar de havens te waarborgen. Surinaamse bedrijven verkeren hierdoor, in een betere concurrentiepositie. Riviertransport, met het oog op een degelijke personen- en goederentransport zijn ook noodzakelijk.

In de districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini worden boottrajecten onderhouden naar verschillende dorpen. Herstructurering van het landtransport, in het bijzonder het openbaar vervoer, staat op het programma voor de komende periode. Het staatshoofd bracht dit alles naar voren tijdens de jaarrede op 29 september jongstleden.

Bron: De Communicatie dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering richt zich op transport