zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

Regering reserveert 100 miljoen voor wateroverlast landelijk

lees ook ...

The president’s presentation fell short of what the gr...

Faction leaders in the National Assembly (DNA) said they had higher expectations for President Chan Santokhi's presentation on the development of the rate and the numerous steps he has taken to slow i...

Landelijk is er gerapporteerd dat meerdere gebieden zijn getroffen door wateroverlast. De aanhoudende regens hebben rivieren en kreken buiten hun oevers doen treden. President Santhoki en de vice president Brunswijk hebben zich voorgenomen om de getroffen gebieden  te bezoeken. De regering heeft 100 miljoen gereserveerd om dit probleem aan te pakken.

Er is SRD.100 miljoen gereserveerd voor de plaatsen in Suriname, die getroffen zijn door wateroverlast. Bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) zijn er rapportages binnengekomen, dat de districten Commewijne, Wanica, Saramacca, Nickerie en Marowijne hiermee te kampen hebben. In het Pamaakagebied is de weg van Snesikondre naar Langatabiki onbegaanbaar geworden. Dit gebied is nu onbereikbaar via de weg.

“Vooral landbouwgewassen, maar ook huishoudens hebben materiële schade opgelopen”, dit meldt de communicatiedienst van de regering. Een ministerieel clusterteam onder leiding van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken zal dit probleem aanpakken. Nurmohamed neemt nu ook waar  op het ministerie van Financiën en Planning. Het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing zal bij de directe uitvoering een belangrijk rol spelen onder leiding van het ministerieel clusterteam.

De districtscommissarissen en hun personeel zijn bezig in alle districten de schade op te vangen volgens de regering. Zandwegen en lozingen worden aangepakt. “De snelle afvoer van het water wordt bemoeilijkt omdat sluizen en kanalen de afgelopen jaren slecht onderhouden zijn”, is vaak het commentaar van de autoriteiten. ROS-minister Gracia Emanuël heeft een beroep gedaan aan lokale aannemers om materiaal en machines beschikbaar te stellen zodat de ergste noden in samenwerking met de overheid acuut kunnen worden verholpen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering reserveert 100 miljoen voor wateroverlast landelijk