Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Reacties belanghebbenden op beledigende cartoon

Geplaatst

op

20200829 220250

De regering reageerde 27 augustus via de haar geëigende weg, op de beledigende cartoon die de 26 ste augustus in een Surinaamse krant verscheen, met aan te geven dat zij die ten zeerste afkeurt. De president besprak deze situatie in top politiek overleg met de politieke leiders.

In dit overleg met de politieke leiders hebben zowel de president, als de overige coalitieleiders de publicatie van deze cartoon ernstig en resoluut afgekeurd, deze in de grootst mogelijke termen veroordeeld, en afstand genomen van de afkeurenswaardige gedachte waar deze cartoon voor staat. Zij zeggen het recht op vrije meningsuiting te erkennen, maar geven aan dat deze vrijheid begrensd wordt door enerzijds het wederzijds respect en het waarborgen van menselijke waardigheid, en anderzijds door wet en recht.

De cartoonist van zijn kant geeft in in het programma Aktueel van radio ABC aan dat het geenzins zijn bedoeling is geweest om racistisch te zijn.’Ik ben geen racist”, zegt hij. ‘Ik houd van al mijn Surinamse broeders en zusters’. De tekening zou hij hebben gemaakt om het spreekwoordelijk gezegde ‘apetrots’ uit te beelden.

De reactie van de eigenaar van het blad was, dat bij de final check van voor het blad gedrukt werd de cartoon over het hoofd is gezien omdat de cartoonist vertrouwd was, al jaren bij het bedrijf werkte en dat de cartoon per direct was stopgezet.

Voor zover wij weten heeft de vicepresident zelf geen openbare reactie gegeven, maar die zullen wij wel horen na het gesprek dat hij met de heer Pierkhan van Dagblad Suriname zal hebben maandag aanstaande op instigatie van President Santokhi. – Culturu.com

8 Reacties
8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hoffelijk
zondag 30 augustus 2020 02:30

Waarom heeft de President DBS van Peerkhan niet gesommeerd om onmiddellijk een verklaring tegeven.
Zo een belangerijke kwestie.
Hij wacht tot Maandag.
Ik zal hem een handje helpen.
1. Keur dit gedrag en uitlatingen van Peerkhan af.
2. Neem disciplinaire maatregelen tegen DBS.
3.Trek DBS hun vergunning in.
4. Ontslag van Peerkhan als beleidsadviseur.

Michel
zondag 30 augustus 2020 08:05

Gaat de heer Brunswijk ook gelijk excuses aan bieden aan de 12 militairen.

Meneer Brunswijk, ik herinner u, u heeft in 1986 te Commewijne 12 militairen van het Nationale Leger gegijzeld en systematisch mishandeld.

Wat gaat u hieraan doen?

U bent toch niet vergeten?

Wanneer gaat u tegen deze militairen je excuses aan bieden.

U DURFT NIET.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Michel
Kleine
zondag 30 augustus 2020 09:18

Een minister in Nederland heeft op zijn huwelijk de 1.5 geschonden en word zijn aftreden geëist.

Ik vraag me af hoe moe de vp werken met een beleidsadviseur van de president? Durft hij zijn bekertje drank nog onbeheerd achter te laten als hij naar de wc gaat tijdens een vergadering . NEE het vertrouwen is geschaad ook na ieder gesprek een aap zal Brunswijk zijn hele leven achtervolgen

Perie
zondag 30 augustus 2020 15:10

Goed zo Michel, dat cartoontje steld niets voor, maar die zware mishandellingen die Brunswijk heeft gedaan wat doet hij daarmee?
Is al net zo een vies schaamteloos beest als Bouterse. Dat die man in de regering zit is al onvoorstelbaar, dat zou in geen enkel land mogen en kunnen.
Belediging ? Wat een hoogmoed heeft die ( man wil ik het niet noemen ) want hij heeft bewezen dat niet te zijn. Ik zal blij zijn als we ook van hem verlost zijn.

James Boldewijn
zondag 30 augustus 2020 15:15

Dit is met recht een Vieze-President.
Wat een kind is dit nog.
En dat zit in onze regering, en dan die Boefdraad die laat opeens ook niets meer horen.
De andere die in de regering zit moet nog 20 jaar en 11 jaar in Nederland zitten en daar moeten wij het hier mee doen ?
Ongelooflijk, de hele wereld ziet wat een kinderlandje het hier is.
Ik ben wel Surinamer, maar ik hoop dat de uitleveringswet even snel wordt aangepast, dan kunnen we ze meteen overdragen aan Nederland als ze niet al ook op de vlucht gaan.

James Boldewijn
zondag 30 augustus 2020 19:58

Ik zal Brunswijk ook even een handje helpen.
Wat heb je zelf in je leven allemaal uitgevreten Brunswijk.
Hoe heb jij je zelf verrijkt met diefstal en wie weet wat nog meer.
Hoe heb jij eigenhandig mensen mishandeld.
Laat ik maar even stoppen anders word ik heel erg boos op die aap.

Michel
maandag 31 augustus 2020 11:12

Meneer Vp Brunswijk,
Ik heb gelezen dat uw moeder vraag om geduld te hebben met haar zoon.

U bent toch niet vergeten over de 12 militairen die u gegijzeld had.
De 12 militairen hadden ook een moeder, vader en andere familieleden.

Wat gaat u tegen de familieleden van de 12 krijgsgevangenen zeggen.

Lydia
maandag 31 augustus 2020 13:12

Collectieve onzin. Lange tenencultuur. Een politicus hoort een dikke huid te hebben, anders moet je niet in de politiek gaan. De regering had nooit mogen reageren. Dagblad Suriname is een goede en de enige kritische krant in Suriname en die zou nooit mogen verdwijnen. Ga niet in de politiek als je lange tenen hebt.Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen