dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(1)

Regering praat met Ravaksur over BTW en Loonbelastingen

lees ook ...

JIT onthult paspoortvervalsingsschandaal

Recent heeft het Justitieel Interventie Team (JIT) een significante arrestatie verricht met betrekking tot vermeende paspoortvervalsing. Een 49-jarige man van Chinese afkomst is gearresteerd op verden...

Het presidium van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) heeftop 28 december  een vervolggesprek gehad met de regering op het Kabinet van de President. De leden van Ravaksur zijn hierbij ingelicht over de effecten van de Belasting Toegevoegde Waarde (btw) en de verhoging van de loonbelasting.

Ook is de impact van de subsidies op de samenwerking met het IMF gepresenteerd. Tijdens het gesprek met Ravaksur heeft de regering zaken verduidelijkt over de btw en de loonbelasting en hoe dit past binnen het raamwerk van het IMF. Hierbij werd de regering ondersteund door de deskundigen Karel Eckhorst, adviseur in de Executive Board van het Internationaal Monetair Fonds en fiscaal jurist Roy Rijger.

Ravaksur lid Dayanand Dwarka, merkte op dat er eerder dit jaar met de regering was afgesproken dat bij de introductie van de btw er tegelijk voor zou worden gezorgd dat loontrekkers verlichting zouden krijgen in de sfeer van de loonbelasting. President Santokhi zei bereid te zijn mee te gaan met elke voorwaarde die past binnen het raamwerk van het Internationaal Monetair Fonds.

Het staatshoofd legde er de nadruk op te zullen voldoen aan de door het IMF gestelde voorwaarden en de review in maart 2023. Hieronder valt dat de Wet Belasting Toegevoegde Waarde zodanig in place moet zijn dat het goed implementeerbaar is.

De gesprekpartners zijn overeengekomen dat de belastingvrije grens voor inkomens wordt opgetrokken. Personen met een maximaal maandelijks inkomen van SRD 7500 zullen door dit besluit geen loonbelasting hoeven te betalen. Het is de bedoeling dat er na 03 maanden een evaluatie komt met betrekking tot de hele belastinghervorming alsook de stand van zaken aangaande de btw-wet.

Verder is er gevraagd naar de verruiming van de belastingschijven welke zullen opschuiven naar mate de belastingvrije zone zal worden opgetrokken. Er komt een unit die de btw-wet zal implementeren en sturen. In die unit zullen vertegenwoordigers van de vakbeweging, het bedrijfsleven en de regering participeren om ervoor zorg te dragen dat de targets die zijn gesteld met betrekking tot de btw-wet ook worden gehaald.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering praat met Ravaksur over BTW en Loonbelastingen