vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
3
(2)

Regering passief tegenover activiteiten Guyanees leger in Tigrigebied

lees ook ...

SCBA vermaant de bevolking om op 24 maart vredig te proteste...

De Suriname Chinese Business Alliance (SCBA) heeft op 21 maart jongstleden het volgende in verband met de protestactie van 24 maart aanstaande, ter attentie van de bevolking van Suriname gebracht.  ...

Het Guyanees leger is weer bezig in het Tigrigebied. Onze regering schijnt zich niet daaraan te storen. De oppositiepartijen NPS en NDP hebben afzonderlijk van elkaar aandacht hiervoor gevraagd op donderdag jongstleden. Beide partijen roepen  om op te treden tegen dit gedrag van het buurland. Mathoera van Defensie zegt dat er al stappen worden genomen.

De NPS maakt zich zorgen hierover en wijst erop dat de regering ruim een week, nadat de media berichten zijn  gepubliceerd over beheersdaden van het Guyanees leger in het Tigrigebied, de regering nog steeds de andere kant opkijkt. “Het valt op dat tot nu toe vanuit het kabinet van de president of het ministerie van Buitenlandse Zaken geen duidelijke actie is ondernomen om de regering van Guyana om rekenschap te vragen voor het ongevraagd betreden van het district Sipaliwini in het zuidwesten van ons land”, aldus de partij, die de regering oproept, op te treden tegen het gedrag van Guyana.

“Hoe kunnen er samenwerkingen zijn met ons buurland, terwijl zij ons grondgebied bezet houden?” vraagt NDP-fractieleider Parmessar zich af. Hij wilde geïnformeerd worden in hoeverre Guyana Defence Force heeft afgestemd met Suriname om over te gaan tot de bewuste handelingen.

Volgens minister van Defensie Krishna Mathoera in het parlement heeft de regering reeds stappen ondernomen ten aanzien van deze kwestie, en is er reeds informatie opgevraagd bij het buurland. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken zal hierover in gesprek gaan met zijn Guyanese collega.

Bron foto: Dagblad Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering passief tegenover activiteiten Guyanees leger in Tigrigebied