zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
0
(0)

Regering overlegt met het bedrijfsleven

lees ook ...

KPS besteedt service en reparatie aan dienstvoertuigen uit

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft per 22 mei jongstleden  bekendgemaakt  dat er in het kader van uitbesteding van service en reparatiewerkzaamheden aan dienstvoer...

De regering had op donderdag 11 mei een bespreking met een alliantie van bedrijfslevenorganisaties waarbij met elkaar van gedachten werd gewisseld over financiële inclusie, het IMF-traject en agrarische ontwikkeling.

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning noemde het “Een geweldig initiatief van consensus building om gemeenschappelijk de weg te vinden naar ontwikkeling.”

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV), de ASFA-Alliantie en de ministers van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), Justitie en Politie (JusPol) en Financiën en Planning, hebben een breedvoerige en constructieve dialoog gevoerd over de te nemen maatregelen die de  economische ontwikkeling moet stimuleren.

Minister Raghoebarsing merkte op dat er heel veel enthousiasme is vanuit het bedrijfsleven om dingen samen te doen. “Iedereen wil de wederopbouw van het land. Wat er gedaan wordt, zijn hele goede en belangrijke stappen zetten om vooruit te komen. Het bedrijfsleven toont leiderschap en komt met oplossingsmodaliteiten, zei hij”.

De Financiënminister haalde het eerste IMF-programma van Jamaica aan als voorbeeld waaruit Suriname veel kan leren. “Hoewel de situatie in Suriname anders is dan die van Jamaica, waar lokale banken de grootste schuldeisers waren, is de betrokkenheid van het bedrijfsleven en particulieren in de uitvoering van het programma een belangrijke les.”

De bewindsman gaf aan dat vanuit het ministerie de communicatie tussen het bedrijfsleven van beide landen op gang is gebracht om van elkaar te leren en een succesvolle uitvoering van het IMF-programma in Suriname te verwezenlijken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering overlegt met het bedrijfsleven