zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Regering overlegt met het bedrijfsleven

lees ook ...

EVC-systeem kan deuren openen voor ervaren Surinamers zonder...

In een baanbrekende ontwikkeling voor Suriname, is de officiële erkenning van werkervaring zonder traditionele diploma’s een significante stap dichterbij gekomen. Het innovatieve systeem van Erkenning...

De regering had op donderdag 11 mei een bespreking met een alliantie van bedrijfslevenorganisaties waarbij met elkaar van gedachten werd gewisseld over financiële inclusie, het IMF-traject en agrarische ontwikkeling.

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning noemde het “Een geweldig initiatief van consensus building om gemeenschappelijk de weg te vinden naar ontwikkeling.”

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV), de ASFA-Alliantie en de ministers van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), Justitie en Politie (JusPol) en Financiën en Planning, hebben een breedvoerige en constructieve dialoog gevoerd over de te nemen maatregelen die de  economische ontwikkeling moet stimuleren.

Minister Raghoebarsing merkte op dat er heel veel enthousiasme is vanuit het bedrijfsleven om dingen samen te doen. “Iedereen wil de wederopbouw van het land. Wat er gedaan wordt, zijn hele goede en belangrijke stappen zetten om vooruit te komen. Het bedrijfsleven toont leiderschap en komt met oplossingsmodaliteiten, zei hij”.

De Financiënminister haalde het eerste IMF-programma van Jamaica aan als voorbeeld waaruit Suriname veel kan leren. “Hoewel de situatie in Suriname anders is dan die van Jamaica, waar lokale banken de grootste schuldeisers waren, is de betrokkenheid van het bedrijfsleven en particulieren in de uitvoering van het programma een belangrijke les.”

De bewindsman gaf aan dat vanuit het ministerie de communicatie tussen het bedrijfsleven van beide landen op gang is gebracht om van elkaar te leren en een succesvolle uitvoering van het IMF-programma in Suriname te verwezenlijken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering overlegt met het bedrijfsleven