vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
0
(0)

Regering oriënteert zich in onder water gelopen gebieden

lees ook ...

Voorbereiding owru-yariviering 2023 in volle gang

Owru-yari kon door de covid-19 pandemie niet gevierd worden in 2020 en 2021, omdat er besmettingsgevaar bestond. De besmettingscijfers zijn nu veel minder en daarom is de volksgezondheid niet meer in ...

De districten Paramaribo, Wanica en Saramacca die door de aanhoudende regens van de afgelopen dagen met wateroverlast te kampen hadden, werden  op 28 april 2021 door President Santokhi ter oriëntatie aangedaan. Veel landbouwgewassen en huishoudens leden door het overtollige water materiele schade. Vicepresident Ronnie Brunswijk en de ministers Riad Nurmohamed van Openbare Werken, Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport, vergezelden de President daarbij. Op 27 april 2021 was er door de regering  breedvoerig gediscussieerd over de wateroverlast in verscheidene delen van het land.

De regering beloofde SRD 100 miljoen te reserveren om de gevolgen van de ontstane situatie landelijk op te vangen. Een ministerieel team onder leiding van de minister van Openbare Werken gaat zich hierover buigen. President Santokhi zei naar aanleiding hiervan: “Het is van eminent belang dat de districtscommissarissen een commissie instellen om de onder water gelopen buurten op regionaal niveau te identificeren. Vanuit de samenleving moet de mogelijkheid bestaan dat ook zij oplossingen op papier kan afgeven aan de commissie. Regionale organen, namelijk ressortraadsleden en districtsraadsleden moeten samen met de gemeenschap actief betrokken zijn in het oplossen van de problemen,” De oplossingen van de samenleving zullen door deskundigen bestudeerd worden en waar nodig worden aangepast.

Minister Nurmohamed gaf aan dat de regering heeft besloten om met spoed ontwateringswerken en plannen in uitvoering te brengen. “De ophaal van lozingen zal integraal aangepakt worden. Alle primaire, secundaire, tertiaire lozingen zullen opgehaald worden. Alle sluizen en pompgemalen krijgen een onderhoudsbeurt. Dit alles is goed voorbereid en nu gaan we in de uitvoering,” zegt de OW-minister. Hij benadrukt dat het ministerie een schuld heeft van SRD 700 miljoen en dat het uitvoeren van werken een bijzonder moeilijke opgave is door de financieel-economische crisis.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering oriënteert zich in onder water gelopen gebieden