woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
0
(0)

Regering optimistisch over gezondmaking SLM

lees ook ...

Staatsolie reserveert 16 miljoen voor waterramp Brokopondo

Directielid van Staatsolie Eddy Fränkel heeft gegarandeerd, dat het bedrijf SRD.6.000,- zal toekennen aan personen van wie de woningen waterschade hebben opgelopen in het district Brokopondo. Dit geld...

De regering is optimistisch over de gezondmaking van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Gisteren is door de nieuwe leiding van de SLM, in het belang van de gezondmaking van het bedrijf, de huidige stand van zaken gepresenteerd aan de regering. “De presentatie die wij vandaag gegeven hebben is de basis van het herstelplan. Dit is waarmee alle medewerkers, de directie en lijnmanagers dagelijks mee werken”, zegt de nieuwbakken SLM-directeur Paul de Haan.

Voorlopig wenst De Haan niet uit te wijden over hoe het bedrijf gezond te maken. Hij zegt dat in ieder geval president Chan Santokhi hoopvol is gestemd nadat de presentatie aan hem is verzorgd.

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme zegt dat er operationele beleidsmatige zaken gepresenteerd zijn tijdens de sessie, om te zien welke richting er opgegaan zal worden met de SLM. Er is gesproken over uitdagingen en hoe daarop ingespeeld zal worden. Ook is aan de orde gekomen aanpassingen van het routenetwerk aan de hand van de huidige tijdsgeest, besparingen en verdienmogelijkheden.

De minister zegt dat de opdracht van de president is dat er wordt gewerkt aan de levensvatbaarheid van het bedrijf. “Er is een tijdsperiode bepaald waarbinnen duidelijke progressie binnen het traject verwacht wordt vanuit de regering. Betrokkenheid wordt verwacht van alle stakeholders binnen het bedrijf en de samenleving om het bedrijf gezond te maken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering optimistisch over gezondmaking SLM