vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
4
(1)

Regering ondersteunt staatsbedrijven die steun nodig hebben

lees ook ...

Leerkrachten binnenland gaven gehoor aan Fols

Leandro Samson de voorzitter van het Platform Leerkrachten Binnenland meldt dat de leerkrachten in het binnenland solidair zijn met hun collega’s in de stad. De situatie ontmoedigd ook hen. Daarom hee...

Staatsbedrijven die ondersteuning nodig hebben krijgen die, beweert president Chandrikapersad Santokhi. “Alleen verwachten we eerst een herstructureringsplan. Zolang er geen herstructureringsplan komt, gaat er geen financiële injectie vanuit de staat. Zo hebben we ons bacovenbedrijf FAI ondersteund met SRD 31 miljoen voor de doorstart en zodat de salarissen nog betaald konden worden.” Dit zei de president woensdag tijdens een regeringspersconferentie.

Tijdens deze persconferentie is het boekwerk inzake de beleidsresultaten in verband met twee jaar regering-Santokhi gepresenteerd. Ten aanzien van de ondersteuning aan bedrijven zei de president dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) ook een financiële injectie ontvangen van de staat. Het gaat in deze om een bedrag van US$ 2 miljoen. Dit bedrag is bedoeld om het bedrijf de ruimte te geven om een nieuwe start te maken, verduidelijkte de president.

De regeringsleider zegt dat er ook fondsen beschikbaar worden gesteld voor macro-, en micro- en middelgrote ondernemingen. Deze middelen zijn bestemd om bedrijven bij te staan bij het verrichten van onderzoekingen en het verlenen van technische bijstand. Santokhi zei verder dat er fondsen beschikbaar zijn voor gemeenschapsprojecten. De regering is verder voornemens grootschalige financiële injecties te geven aan sociaal zwakkeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering ondersteunt staatsbedrijven die steun nodig hebben