maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
5
(1)

Regering ondersteunt getroffenen wateroverlast Coronie en Wageningen

lees ook ...

Hospital unions want personnel to have an SRD 3,000 purchasi...

Union chairman Imro Edam of's Lands Hospitaal stated, "The various unions are currently holding talks and the Ministry of Health has already been informed of this wish by writing.” He claims the union...

De ministers van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) Uraiqit Ramsaran en Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) oriënteerden zich op diverse plekken in Coronie en Wageningen, die zijn ondergelopen door de zware regenval van de afgelopen weken.

De ministers stonden de bewoners van de getroffen gebieden te woord en stelden hen gerust, dat de regering alles in het werk stelt om de problemen gauw op te lossen. Sozavo zal via de structuren van ROS en Bureau Eenheid extra noodhulp bieden aan de getroffen gezinnen.

Minister Ramsaran zei dat de situatie in deze gebieden alarmerend is. Hij gaf aan, dat vele mensen vanwege de ondergelopen percelen en door de lockdown niet uit hun woning kunnen. “Deze mensen zullen de sociale ondersteuning krijgen. De regering is de samenleving niet vergeten”, zei de bewindsman. De eerste stap wordt het verstrekken van voedselpakketten, waarbij gelet zal worden op de verschillende behoeften.

ROS-minister Emanuel gaf aan, dat de districtscommissarissen (dc’s) oplossingsmodellen hebben aangedragen, zodat het overtollige water sneller wegtrekt. Er zal hierbij steun gevraagd worden bij Openbare Werken voor het plaatsen van onder andere duikers. Ook worden machines ingezet voor opschoning werkzaamheden. Ze vroeg de gemeenschap om geduld, en dat de regering met hen meeleeft.

Dc Maikel Winter van Coronie was erg ingenomen met de komst van de ministers, zodat ze zelfs konden waarnemen met welke problemen de mensen te kampen hebben. De dc zei dat de situatie vergeleken met twee weken geleden, redelijk is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering ondersteunt getroffenen wateroverlast Coronie en Wageningen