donderdag 22 februari 2024
29 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Regering neemt stappen voor inclusiviteit van mensen met een beperking

lees ook ...

Nachtelijke brand verwoest woning en voertuig in Wanica; Fam...

Een laagbouwwoning aan de Zuurzakweg te Santo Boma in het district Wanica is volledig afgebrand, samen met een voertuig dat in de garage stond geparkeerd. De vrouw des huizes liep brandwonden op aan h...

De regering heeft aangekondigd actief problemen te willen aanpakken die mensen met een beperking ervaren in het dagelijks leven. In een recente ontwikkeling heeft de regering gesprekken gevoerd met stichting Wan Okasi, maar kwam tot de conclusie dat deze stichting niet alle mensen met een beperking vertegenwoordigt.

Om deze reden is besloten het gesprek uit te stellen en eerst een breder overleg te organiseren met vertegenwoordigers van verschillende groepen binnen de gemeenschap van mensen met een beperking. De presidentiële commissie, onder leiding van Harold Pultoo en minister Ines Pané, is belast met de taak om deze dialoog te faciliteren.

Het doel is om een omvattend beeld te krijgen van de zorgen en problemen waarmee mensen met een beperking te maken hebben en om op basis daarvan concrete oplossingen te formuleren. De regering streeft ernaar om een inclusief platform op te richten dat de vertegenwoordigers van alle organisaties van mensen met een beperking samenbrengt.

Dit platform zal vervolgens worden uitgenodigd om samen met het clusterteam van ministers de problematiek te bespreken en samen te werken aan duurzame oplossingen. De inzet van de regering om een inclusieve samenleving te bevorderen en specifiek aandacht te besteden aan de behoeften van mensen met een beperking, onderstreept haar toewijding aan gelijkheid en rechtvaardigheid voor alle burgers van Suriname.

Door alle belangengroepen te betrekken, hoopt de regering de levenskwaliteit van mensen met een beperking significant te verbeteren en hen volwaardig deel te laten nemen aan de samenleving. Dit initiatief markeert een belangrijke stap voorwaarts in het erkennen en aanpakken van de specifieke uitdagingen waarmee mensen met een beperking geconfronteerd worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering neemt stappen voor inclusiviteit van mensen met een beperking