maandag 8 augustus 2022
32.4 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
3.7
(3)

Regering neemt ‘Governmenttake’ en geeft die terug

lees ook ...

Menstruatie armoede wordt beteugeld

Het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert een bewustwordingsactiviteit voor consumenten in het kader van de bestrijding van menstruatiearmoede....

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens de persconferentie gisteren laten blijken dat de staat momenteel niets verdient aan het brandstofgebruik van de burger ondanks het feit dat het belast wordt met de zogeheten ‘government take’. 

Het staatshoofd gaf tijdens de regeringspersconferentie op 14 april 2021 aan dat de regering momenteel met SRD 3 per liter brandstof inkomt voor de samenleving. “Als wij dat niet zouden doen, zou de brandstofprijs plus 3 SRD aan de pomp zijn. Dus wij beschermen de samenleving.” Het staatshoofd zegt, dat de regering op gasoline en diesel per maand 120 miljoen SRD subsidieert.

De vraag is natuurlijk waarom de samenleving dit nu pas hoort. Bij zoveel geklaag uit de samenleving over de brandstofprijzen die al meerdere keren letterlijk overnight zijn verhoogd, is het vreemd dat de regering niet eerder gewag heeft gemaakt van de subsidiëring van brandstof of  teruggave van de ‘govermenttake’.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering neemt 'Governmenttake' en geeft die terug