woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
1
(1)

Regering neemt concrete stappen voor uitfasering van kwik volgens Minamata-verdrag

lees ook ...

Santokhi: “Grondconversie garandeert bestaanszekerheid...

Tijdens de recent gehouden Regeringsraad Vergadering (RRV) op woensdag 10 juli 2024 zijn de aanpak van grondconversie, personeelsbeleid en veiligheid besproken. President Chandrikapersad Santokhi riep...

De regering zet concrete stappen in de richting van de uitfasering van kwik, in overeenstemming met het Minamata-verdrag. Bewust van de schadelijke effecten van kwik op mens en milieu, heeft de regering al geruime tijd gewerkt aan het beëindigen van het gebruik ervan. Tijdens een recente vergadering presenteerden de directeur van het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) en een consultant het plan om deze uitfasering binnen vijf jaar te realiseren.

Hoewel erkend wordt dat het een uitdaging is, wordt wereldwijd de producenten van kwik geïdentificeerd. Het stoppen van deze productie zou de uitfasering aanzienlijk vergemakkelijken. De complexiteit van de goudsector, waar zowel legale als illegale activiteiten plaatsvinden, voegt een extra laag van uitdaging toe.

Volgende week wordt een concreet plan gepresenteerd voor de herstructurering van de goudsector, waarbij stakeholders, waaronder skalians, betrokken worden om hun systemen om te bouwen tot gesloten systemen. Zijin Mining biedt bovendien trainingen aan om lokale goudzoekers kwikvrij te laten werken.

De vastberadenheid van de regering om de schadelijke effecten van kwik aan te pakken, getuigt van haar inzet voor een duurzame en gezonde toekomst voor Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering neemt concrete stappen voor uitfasering van kwik volgens Minamata-verdrag