dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(3)

Regering mus’ stop a pina, want a volk e dede

lees ook ...

ZON thuiszorg in Marowijne dreigt te sluiten

Bejaardenverzorgsters van Zon Thuiszorg Marowijne, hebben het werk uit ontevredenheid neergelegd. Het is al geruime tijd zo, dat er onregelmatigheden plaatsvinden binnen het tehuis ten aanzien van de ...

Het volk kan de zware maatregelen niet meer dragen. Tijdens een persconferentie is de NDP-fractie ingegaan op verschillende zaken in het land die het volk verarmen. Naast de verhoging van de energietarieven, zijn de gang naar het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en het beleid van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid besproken.

Fractieleider Rabin Parmessar, Melvin Bouva, Jennifer Vreedzaam en Patrick Kensenhuis zijn uitgebreid ingegaan op wat hen dwarszit. Parmessar heeft uitgelegd dat er veel mis is bij het bepalen van de nieuwe EBS-tarieven. Het is niet duidelijk waarvoor de inkomsten gebruikt zullen worden. De nieuwe stroomtarieven zijn veel te hoog en de gevolgen zoals hogere prijzen voor goederen en diensten, zullen niet uitblijven.

Assembleelid Kensenhuis wil lagere prijzen in de winkels en had als boodschap: “Regering stop a pina, a volk e dede.” Hij vroeg ook aandacht voor de verarming in het binnenland. De oppositionele fractie vindt verder dat zij in het parlement monddood worden gemaakt en de kans niet krijgen om hun werk naar behoren te doen. Zij zitten ook met heel veel onbeantwoorde vragen.

Bouva vindt de gang naar het IMF nog steeds een kwalijke zaak. Om te voldoen aan de eisen van IMF moeten onder andere subsidies afgebouwd worden. Hij blijft erbij dat regering de noodzaak om te gaan naar het IMF niet heeft bewezen. Bouva stelt dat er andere manieren zijn om aan geld te komen door bijvoorbeeld alvast een paar oliebronnen die voor de kust zijn ontdekt, te verkopen.

Vreedzaam is niet te spreken over het beleid van minister Ramadhin van Volksgezondheid. Hij is volgens haar niet geschikt voor de post en voert met iedereen in de sector oorlog. Er is sprake van rancuneus beleid en vriendjespolitiek. Ze is ervan overtuigd dat de regering over genoeg geld beschikt maar verkeerde prioriteiten stelt.

De paarse partij is voornemens om alle districten te bezoeken om met het volk te gaan praten. Het westen van het land komt als eerste aan de beurt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering mus' stop a pina, want a volk e dede