vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
4.5
(2)

Regering moet meer energie stoppen in Covid-19-voorlichting onder marrons

lees ook ...

Schoolgaande tienermoeders krijgen inzicht in opvoedingsvaar...

Het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft de tweede sessie over opvoedingsvaardigheden voor schoolgaande tienermoeders gehouden. Deze keer was het de beurt aan jonge moede...

De regering moet meer energie stoppen in de Covid-19-voorlichting aan de marrongemeenschap. Tot deze conclusie komt onderzoekswetenschapper Ruben Ravenberg. Er bestaat onder grote delen van de marrongemeenschap in Suriname, grote twijfel om het vaccin tegen Covid-19 te nemen. De sterftecijfers zijn hoog en Ruben Ravenberg is enorm bezorgd hierover. Hij constateert dat sommige marrons eerder grijpen naar traditionele geneeskunde of ‘bita en busidresi’ om zich te beschermen tegen het virus.

Vrij recent heeft Ravenberg familieleden verloren aan het virus. Deze personen weigerden zich te vaccineren. Hij wil zich, samen met anderen, sterk maken om een campagne te voeren voor de vaccins. Echter, nadat hij dit aankondigde, heeft hij bedreigingen ontvangen.

Ravenberg verwijst naar een recente actie van de Medische Zending, waarbij tientallen mensen zich hadden opgegeven om zich te vaccineren. Echter, bij aankomst van de MZ, hebben slechts enkelen zich aangemeld. En terwijl Ravenberg de traditionele geneeskunde niet veroordeeld, zegt hij wel dat de effectiviteit nog niet bewezen is. “Het is een nieuw virus en wij hebben geen traditionele medicijnen meegekregen van onze voorouders hiertegen.”

Verder maakt hij zich zorgen over de toekomst van de marrongemeenschap. Als er niets wordt gedaan, ziet de toekomst er niet rooskleurig uit. “Hetzelfde gebeurde bij malaria, en uiteindelijk bleek dat de ziekte aangevochten kon worden met medicijnen. Ook toen geloofde men niet in de medicijnen, maar men hield vast aan de traditionele geneeskunde,” zegt hij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering moet meer energie stoppen in Covid-19-voorlichting onder marrons