vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
4.3
(4)

Regering moet Mandaat Inleveren en niet: ‘beloven maar niet geven’

lees ook ...

President Santokhi overlegt met Nationale Veiligheidscommiss...

Gezien de toename van diverse vormen van criminaliteit in Suriname, heeft president Chandrikapersad Santokhi op maandag 20 maart 2023 een overleg gehad met de leden van de Nationale Veiligheidscommiss...

De regering heeft op 31 januari 2023 het Sociaal Programma gelanceerd wat inhoudt dat huishoudens met een gezinsinkomen van netto SRD 6.000,- of minder komen in aanmerking voor een koopkrachtversterking van SRD 1800,- per maand.

Erwordt gezegd dat er zeven goederen en dienstenworden zullen worden gesubsidieerd, namelijk brandstof, elektriciteit, water, gas, basisvoeding, transport en medicamenten. Surinaamse burgers met de leeftijd vanaf 21 jaar die in aanmerking willen komen voor de koopkrachtversterking, mogen zich daarvoor registreren.

Het mag duidelijk zijn dat de verhoging van de AOV en van andere zwakke inkomens groepen die SRD1800 per maand is beloofd bovenop hun eerder inkomsten hebben nog geen cent van de SRD 1800 gezien. 

De regering doet er beter aan om zich bezig te houden met de eis van de actievoerders en dat is het mandaat teruggeven aan het volk in plaats van ons veel te beloven en weinig of niets te geven, om ons als een gek in vreugde te doen leven.

De eis is nog steeds: Ingerukt, Mars regering Santokhi-Brunswijk! Yu n’e kon hori un geest na Spotu moro! 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering moet Mandaat Inleveren en niet: 'beloven maar niet geven'