maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
3
(1)

Regering moet besluit nemen over oudejaarsviering

lees ook ...

Eerste resultaten voorstudie Corantijnbrug zijn binnen

Na een traject van voorbereidingen door Suriname en Guyana  werd op 04 mei 2022 door de Surinaamse regering aan het ingenieursbureau WSP Caribbean de opdracht gegeven om de nodige voorstudies te doen ...

Minister Amar Ramadin van Volksgezondheid gaf tijdens de regeringspersconferentie op donderdag 3 december  te kennen dat er vanuit de regering geen dispensaties of ontheffingen verleend zullen worden voor spreading events. Ten aanzien van de jaarafsluiting zal er eerst in regeringsverband gesproken worden over hoe die zal geschieden. Ook met betrekking tot de  feestdagen komt de regering nog met een officieel advies. 

Het ministerie van Volksgezondheid vindt de traditionele manier van oudjaar vieren  met een pagara estafette en bedrijfsfeestjes niet verstandig en laat weten dat er hierover binnenkort meer informatie komt. Volgens de minister heeft men in veel landen  de oudejaarsviering al aan banden gelegd. Sommige landen zouden zelfs een vuurwerkverbod hebben ingesteld. Minister Ramadhin zegt dat wij in Suriname de gezondheid van de burger ook na de afsluiting van het jaar moeten zien te behouden.

Het Amerikaanse Centre for Disease Control and Prevention (CDC) heeft intussen geadviseerd de COVID-19 quarantaineperiode van 14 dagen terug te brengen naar 10 tot 7 dagen. Suriname’ Outbreak Managementteam zal dit wetenschappelijk advies bestuderen en daarna hierover een besluit voor Suriname nemen. Er zal eerst worden nagegaan welke impact dit advies zal hebben bij implementatie in ons land. Het besluit zal aanstaande zondag bij de COVID-19-statement  van de regering bekendgemaakt worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering moet besluit nemen over oudejaarsviering