woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
0
(0)

Regering mag maatregelen treffen om Covid-19 te beheersen

lees ook ...

IDO levert tweede groep militaire tuchtrechters af

Het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) heeft de tweede groep van 21 militaire tuchtrechters afgeleverd. Met het in ontvangst nemen van hun certificaten hebben deze beklaagmeerdere hun kennis en...

De regering heeft met de goedkeuring van de wet burgerlijke uitzonderingstoestand door De Nationale Assemblee toestemming gekregen om in het komende jaar maatregelen te nemen om de Covid-19-pandemie te kunnen beheersen. De wet is met twaalf maanden verlengd en zal in werking treden vanaf 9 augustus.

“De wijzigingsvoorstellen zijn het beheersbaar maken van de Covid-19-pandemie en ombuiging in het beleid te brengen”, zei een van de initiatiefnemers Asis Gajadien. De wet moet ook ongecontroleerde verspreiding van het Covid-19-virus tegengaan, welke de volksgezondheid, veiligheid en economie van Suriname in gevaar zal brengen en ter uitvoering van artikel 72 van de Grondwet, de burgerlijke uitzonderingstoestand af te kondigen en buitengewone maatregelen te treffen.

In maart 2020 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de uitbraak van Covid-19 tot een pandemie uitgeroepen. Deze wereldwijde pandemie heeft al vele mensenlevens geëist. Gebleken is dat slechts met uitzonderlijke maatregelen nationaal en internationaal de pandemie enigszins kan worden bedwongen.

President Chandrikapersad Santokhi gaf aan dat de regering een jaar wenst uit te trekken om duurzaam beleid te ontwikkelen om de situatie onder controle te krijgen. “Wetenschappelijk onderzoek heeft echter uitgewezen dat het virus zeker tot eind 2022 de wereld in haar greep zal hebben. De maatregelen die de regering zal treffen, zullen helpen om de bevolking te beschermen tegen het virus”, zei het staatshoofd.

De president vindt dat mensen bewuster gemaakt moeten worden om te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dit zal ervoor zorgen dat we minder zieke mensen zullen krijgen en de kosten steeds minder zullen worden voor de medische zorg.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering mag maatregelen treffen om Covid-19 te beheersen