vrijdag 9 december 2022
30.2 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Regering loopt achterstallige betalingen Armulov-regeling in

lees ook ...

Waar er rook is, is er vuur

Chan Santokhi is president van een regering die transparantie beloofde in al hun beleids-handelingen. Transparantie betekent een heldere doorkijk van zaken, maar in plaats daarvan is alles van deze re...

De regering is in de afgelopen maanden bezig geweest om de achterstanden die betrekking hebben op de Armulov-regeling van het Staatsziekenfonds (SZF) in te lopen. Dit zei minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) op een persconferentie van de regering.

In de media verschenen er berichten dat oud-president Jules Wijdenbosch geen medische behandeling kon krijgen in Nederland, voordat de regering de achterstanden had ingelopen. Minister Ramdin benadrukt, dat niet omdat de ex-president naar Nederland is vertrokken er ineens schulden of schuldachterstanden zijn betaald door de overheid. Er zijn onder andere bedragen betaald aan het AMC en nog twee andere ziekenhuizen, waaronder een in Colombia, zegt Ramdin.

Er is aan het AMC gevraagd naar een overzicht van de schuld, omdat het volgens informatie van de regering zou gaan om een groot bedrag. De medische behandeling van Wijdenbosch moest doorgaan en daarvoor heeft het SZF de garantie gegeven tot een bedrag van 25.000 euro, wat gebruikt moet worden om de medische behandeling te kunnen uitvoeren.

Door het financiële wanbeleid dat is overgenomen van de vorige regering komt de sociaal-maatschappelijke dienstverlening in gevaar, merkt de BIBIS-minister op. Hij spreekt van financieel mismanagement, want het gaat om schulden die in tien jaar tijd zijn opgebouwd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering loopt achterstallige betalingen Armulov-regeling in