maandag 15 augustus 2022
23.9 C
Paramaribo
25.8 C
Amsterdam
0
(0)

Regering laat leerkrachten in Nickerie in de kou

lees ook ...

Geen reden tot bezorgdheid: drinkwaterkwaliteit Suriname vei...

De leiding van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) wil de bezorgdheid bij de gemeenschap wegnemen en garandeert dat haar drinkwaterkwaliteit veilig is. Er is kennis genomen van de berichtg...

Leerkrachten in Nickerie die zich gebundeld hebben in de Commissie Belangenbehartiging Leerkrachten in Dienstwoningen zijn in de steek gelaten door de regering. Eind november 2020 stuurden de leerkrachten een brief naar het kabinet van de president en naar het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur met het verzoek of ze hun dienstwoningen kunnen overkopen. De woningen bevinden zich in deplorabele staat en moeten dringend worden gerenoveerd.

“De renovatie willen we zelf doen, indien de overheid bereid is om de woningen aan ons te verkopen”, zegt secretaris Stanley Kurban tegenover onze redactie. Hij geeft les op de middelbare school en woont al jaren in een dienstwoning. Het dak van zijn woning lekt, ramen en deuren knarsen en piepen, terwijl de muren lijken in te storten.

Dienstwoningen overkopen is geen nieuwigheid in het district. Onder de regering Wijdenbosch, Venetiaan en Bouterse hebben verschillende leerkrachten hun dienstwoning overgekocht van de staat. “Vlak voor de regeringswisseling heeft Ebu Jones, die pas was gekozen als parlementariër van de NDP enkele leerkrachten wel geholpen met bereidsverklaringen. De rest zijn in de steek gelaten”, vertelt een leerkracht. Kurban zegt dat de dienstwoningen in eerste instantie gebouwd zijn voor leerkrachten uit Paramaribo. “Vroeger moesten leerkrachten uit Paramaribo worden gehaald om les te geven in Nickerie. Inmiddels heeft het district genoeg eigen leerkrachten en hoeft niemand uit Paramaribo af te reizen. We zijn zelfvoorzienend. De bestaande woningen kunnen dus makkelijk worden overgedragen aan de leerkrachten die hun hele leven lang erin wonen”.

Noch het kabinet van de president, noch het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft ooit gereageerd op de brief. “Dat is heel erg teleurstellend. Zo kan je niet omgaan met onderwijsgevenden die een opvoedende taak hebben in de samenleving”, aldus Kurban.

Zo ziet de dienstwoning van een schooldirecteur eruit:

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering laat leerkrachten in Nickerie in de kou