donderdag 30 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(2)

Regering krijgt ultimatum van vakbonden

lees ook ...

Oproep aan president Santokhi: salarisachterstanden BLTO-led...

De Bond van Leraren in het Technisch Onderwijs (BLTO) dringt er bij president Chan Santokhi op aan onmiddellijk actie te ondernemen. Vrijdag stuurde de bond een brief naar de president waarin ze de si...

C-47 heeft de regering een ultimatum gesteld om te voldoen aan haar  eisen. Verdere verhoging van de brandstofprijzen mag onder andere niet doorgaan. Tot donderdag mag de regering dit doen. Op woensdag  aanstaande komen de lidbonden bij elkaar om een pad uit te stippelen voor verder te ondernemen stappen. Lidbonden van C-47 zijn vrijdag jongstleden bij elkaar gekomen in een assemblee van de Arbeid.

Tijdens de ontmoeting was de leidraad, “De door de regering genomen en nog te nemen maatregelen”. De vakcentrale eist nu van de regering:

1.    terugdraaien van de verdere verhoging van de brandstofprijzen

2.    terstond het rapport van de ‘Energiecommissie’ in acht nemen

3.    toepassen van voorstellen die door de vakbeweging zijn gedaan voor andersoortige inkomsten voor de overheid

4.    stopzetting van de ‘bijna’ maandelijkse aanpassingen bij Telesur, waardoor        internet buiten bereik komt van steeds grotere delen van de samenleving

5.    aanpassing van de belastingschijven

6.    concrete daadkracht om de koersen te stabiliseren

Simultaan was er op hetzelfde tijdstip, een ander bespreking tussen de regering en Ravaksur, nadat grote delen van de samenleving hun afkeuring hadden uitgesproken over de maatregelen van de regering. Bij de ontmoeting met Ravaksur is er zelfs besloten, dat er een onder-ministerie BTW in het leven wordt geroepen. C-47 accepteert de afspraken, die daar zijn gemaakt niet.

Het inkomen van werknemers, wordt steeds minder waard, door de genomen maatregelen van de regering. Het gros van de werkers valt ook buiten het sociaal programma. Daarom stelt men eisen. De vakcentrale  gaat nu niet alleen voor gesprekken, maar eist daden van de autoriteiten. Het sociaal plan voor sociaal zwakkeren moet zodanig worden uitgevoerd, dat de middenklasse blijft bestaan. Nu lijkt de gap tussen arm en rijk groter te worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering krijgt ultimatum van vakbonden