zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
5
(1)

Regering komt tegemoet aan voedselbehoefte van Trio-gemeenschap

lees ook ...

OM en CIS samen tegen milieudelicten in Suriname

Het Openbaar Ministerie (OM) en Conservation International Suriname (CIS) hebben een belangrijke stap gezet in de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen van Suriname door het ondertekenen van een ...

De regering gaat zich richten op de voedselbehoefte van de Trio-gemeenschap. Dit is afgesproken tijdens een vergadering op maandag 20 maart op het Kabinet van de President, waar president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk hebben overlegd met de districtscommissarissen (dc) Josta Lewis en Merilu Sapa en de granman der Trio’s Jimmy Toeroemang.

Tijdens de bijeenkomst is gesproken over het bevorderen van de samenwerking tussen de overheid en het Inheems traditioneel gezag, om zo de ontwikkeling van het Bakhuysgebied ter hand te nemen. Er zullen projecten worden uitgevoerd om de gebieden Apoera, Section en Washabo tot ontwikkeling te brengen.

Granman Toeroemang heeft bijzondere aandacht gevraagd voor de armoede en voedseltekorten in het Trio-gebied. Vicepresident Brunswijk heeft direct aangegeven voedsel te zullen leveren voor de gemeenschap, waarbij het districtscommissariaat de transportkosten op zich zal nemen. Er zijn afspraken gemaakt om verder te praten over deze kwestie op woensdag.

Daarnaast zullen landbouwtrainers worden ingezet om de inheemse gemeenschappen te trainen in landbouwtechnieken en zal het districtscommissariaat van Coeroenie een project opzetten voor het produceren van kwak voor de lokale gemeenschap. Het districtscommissariaat zal zich ook inzetten om de infrastructuur in het gebied te verbeteren, met als doel het goedkoper transporteren van voedsel.

De regering is van mening dat een goede communicatie met het Inheems traditioneel gezag belangrijk is voor de ontwikkeling van het binnenland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering komt tegemoet aan voedselbehoefte van Trio-gemeenschap