woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
5
(1)

Regering komt met eigen voorstel ‘Wet openbaarheid van Bestuur’

lees ook ...

Proces jachtgeweer vergunning besproken op JUSPOL

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft op dinsdag 21 maart jongstleden, een regulier overleg gehouden met waarnemend procureur-generaal mr. Garcia Paragsingh en de waarnemend korpschef ...

De regering-Santokhi komt binnen afzienbare tijd met een eigen wetsvoorstel ‘Openbaarheid van Bestuur’. Tien jaar lang heeft de huidige oppositie de kans gehad om met zo’n wet te komen, echter is daar niets aan gedaan.  Op de eerste meeting van de regeringsraad, in de eerste week van januari 2022, staat dit wetsproduct op de agenda.

De regering gaat ervan uit dat het ongezond is een wetsvoorstel aan te nemen met voorwaarden waaraan wij de facto niet gaan kunnen voldoen. Volgens de regering moet de wet aansluiten op de realiteit en de diverse instituten moeten in gereedheid worden gebracht. Alle bijkomende risico´s en gevaren van zo’n ingrijpende maatregel moeten zoveel als mogelijk worden gemitigeerd. Onder andere zal worden nagegaan als en hoe persoonsgegevens en privé-informatie blootgesteld zullen zijn.

De regering begrijpt het belang en de noodzaak van dit wetsproduct, maar streeft echter naar breed draagvlak met de diverse belanghebbenden. Op basis hiervan worden meerdere instanties geraadpleegd voor correcte adviezen. Het streven is erop gericht dat dit wetsproduct vroeg in het nieuwjaar zal worden aangeboden aan het parlement.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering komt met eigen voorstel 'Wet openbaarheid van Bestuur'