zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
4
(1)

Regering kijkt terug op gevoerd beleid

lees ook ...

Hackers,……………Opgepast!

Er zijn tegenwoordig heel wat hackers/scammers bezig op sociale media zoals tikkers (chat moderators), maar ook als mensen die men persoonlijk kent. Ondanks de toename van hackaccounts blijven de meld...

De regering blikte tijdens de persconferentie van 24 mei 2021 terug op 10 maanden regeren en ging in  op vragen van journalisten. De President gaf aan dat er een ernstige financiële crisis en armoede werd aangetroffen en daarbovenop kwam ook nog de Covid-19-crisis. Het uitgevoerde en nog uit te voeren  beleid is vervat in een boekwerk.

De President gaf aan dat met een gezond financieel- en bezuinigingsbeleid alsook  aanpak van corruptie is geprobeerd ‘s lands financiën weer op spoor te krijgen. Er is zou na de machtsovername gewerkt worden aan een wederopbouwplan. Echter werd de regering daarna geconfronteerd met de werkelijke cijfers waarbij blijkt dat de schuld van Suriname 180% van het bruto binnenlandsproduct is, terwijl dit internationaal gangbaar 60% moet zijn.

De uitdaging was vooral dat de inkomsten van het land bevroren waren en salarissen niet betaald konden worden. Daarvoor moest er over herschikking van de schulden onderhandeld worden met schuldeisers. De Oppenheimer bondholders eisten dat eerst de stap werd gemaakt naar het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Behalve het vertrouwen van de bondholders en het IMF kreeg de regering ook het vertrouwen van de Wereldbank en de Internationale Ontwikkelingsbank (IDB). IMF zal Suriname in drie jaar met 680 miljoen US-dollar ondersteunen, terwijl de andere internationale financiële instituten ook erbij komen met mogelijk meer dan 400 miljoen US-dollar.

Zowel president Santokhi als vicepresident Brunswijk wezen op de projecten die reeds zijn uitgevoerd en nog uitgevoerd moeten worden. Er is een Herstelplan dat uitgevoerd zal worden ter verbetering van de financieel-economische situatie. Met de vakbonden wordt er overleg gevoerd en de hoop is dat er voor eind deze maand overeenstemming met deze groepen wordt bereikt. Het staatshoofd verzekerde dat er in juni koopkrachtversterkende maatregelen zullen worden getroffen voor de werkende klasse. De kwetsbaren onder de armoedegrens zullen de nodige ondersteuning krijgen. Volgens President Santokhi zullen de maatregelen goed voorbereid worden, zodat de prijzen in de winkels niet ongebreideld worden aangepast of dat die een negatieve impact hebben op de koersontwikkeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering kijkt terug op gevoerd beleid