maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Regering kiest lokale aanpak voor goedkopere basisbenodigdheden

lees ook ...

Surinaamse regering dringt aan op dringend energiebesparend ...

De regering van Suriname heeft tijdens een buitengewone regeringsvergadering op 23 februari 2024 de dringende noodzaak benadrukt van zuinig energieverbruik in de samenleving. Tijdens deze vergadering,...

De regering-Santokhi heeft haar inzet voor het verbeteren van de toegankelijkheid van basisgoederen aangekondigd met het lanceren van het project ‘Basisgoederen tegen Betaalbare Prijzen’. President Chandrikapersad Santokhi maakte dit ambitieuze initiatief bekend tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in De Nationale Assemblee (DNA).

Dit nieuwe project, dat op nationaal niveau gestructureerd zal worden, zal worden uitgevoerd door betrouwbare handelaren. President Santokhi benadrukte dat de verkooppunten worden toevertrouwd aan district- en ressortraadsleden, wat een lokale benadering toevoegt aan het initiatief.

Het streven naar betaalbare basisgoederen is niet nieuw voor de regering, gezien eerdere inspanningen, zoals de distributie van voedselpakketten. Desondanks werden deze voedselhulpinspanningen uiteindelijk stopgezet.

Binnen de coalitiepartijen bestaat er echter enige twijfel over het succes van het nieuwe plan. Bezorgdheid over mogelijke corruptiegevoeligheid van het voorgestelde systeem werpt een schaduw op de geloofwaardigheid ervan. Dit komt in het licht van eerdere pogingen, waaronder het mislukte Food Basket-systeem, waarbij basisgoederen op verschillende locaties verkocht zouden worden.

De komende tijd zal ongetwijfeld uitwijzen of het nieuwe initiatief daadwerkelijk de beoogde verlichting brengt voor de bevolking in termen van betaalbare basisgoederen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering kiest lokale aanpak voor goedkopere basisbenodigdheden