zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
5
(2)

Regering Introduceert Solidariteitsheffing

lees ook ...

Enforcement of Order Operation Raids are conducted in a numb...

Unattended drugs were discovered in the Dr. Eugène Albert Gesselstraat and seized. Hosselers were also taken off the property. A suspect was detained for breaking the drug laws during raids that were ...

De Directeur der Belastingen, Ismail Kalaykhan, zegt dat de solidariteitsheffing  een manier is om elkaar te helpen, omdat het economisch minder goed gaat in het land. De bredere schouders zullen een bijdrage moeten leveren bij het gezondmaken van de economie. Met de bredere schouders wordt de groep bedoeld die op jaarbasis meer dan SRD 150.000 verdient. Directeur Kalaykhan geeft aan, dat het niet alleen bedoeld is voor loontrekkers maar voor een ieder die inkomstenbelasting betaald. Wie de norm van SRD 150.000 per jaar voorbij is, zal tien procent extra belasting afdragen aan de Staat.

Deze Solidariteitsheffing geldt voor de periode 1 februari 2021 tot en met 31 december 2021. Met de Solidariteitsheffing hoopt de overheid in deze periode rond de SRD 300 miljoen binnen te halen. Kalaykhan zegt dat dit lang niet genoeg om het tekort aan inkomsten te dekken. Het gaat ook enkel om de groep die op jaarbasis boven SRD150.000 verdient of meer dan SRD 12.500 per maand. Wie daar beneden zit, betaald niets extra. De kwestie van de belastingschijven zal ook bekeken worden, zodat de mensen die in het systeem zitten meer ademruimte krijgen. Aldus de Directeur Belastingen.

Voor de niet-ingewijden onder ons reken ik uit dat SRD 12.500  ongeveer EURO 694. is  en dat verdienen hooggeschoolden met hele goede banen. Daarbij komt dat de auto en het huis in US dollars(die niet veel verschilt van de Euro, afbetaald moeten worden. En een pak brood en melk en pindakaas of kaas kost al gauw SRD 54. Dat is drie Euro’s op dagbasis. Het erge hieraan is dat degene die SRD12.501 verdient, veel minder overhoudt dan de persoon die precies of iets minder dan 12.500 verdient.

De regering die natuurlijk ook valt in die extra 10 procent belasting, heeft zichzelf gecompenseerd met een vervoerstoelage van gemiddeld SRD 650 per dag wat gedeclareerd mag worden bij gebruik van de eigen auto. Deze compensatie is omgerekend EURO 36 per dag. Na rumoer uit de samenleving hebben zij de regeling niet ingetrokken, maar alleen maar uitgesteld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering Introduceert Solidariteitsheffing