zondag 4 juni 2023
26 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Regering in Suriname moet verkoop groenten en fruit overwegen

lees ook ...

Verkeersbrigadiers nu ook op voortgezet onderwijs

Het voortgezet onderwijs heeft nu ook verkeersbrigadiertjes naast de lagere school. Op de Froweinschool is een pilot gestart dit schooljaar. Helmut Gezius voorzitter van het Korps Suriname Verkeersvri...

De regering moet de verkoop van groenten en fruit aan de samenleving overwegen. Landbouwers moeten in staat gesteld worden hun producten te oogsten en te verkopen. Net als supermarkten, bakkerijen, slagerijen en bouwmaterialenzaken op maandag, woensdag en vrijdag open zijn, moet dit ook gelden voor groenteverkopers, zegt assembleelid Mahinder Jogi.

Suriname is nu in een weekend lockdown en vanaf morgen tot en met 18 juni in total lockdown. Net als brood en melk heeft de gemeenschap ook groenten en fruit nodig, vindt de parlementariër van de VHP. Vooral in deze tijd moeten mensen verse groenten en fruit kunnen eten. De markten zijn gesloten en mensen mogen ook niet langs de straten hun waar ten verkoop aanbieden.

Jogi vindt dat ons belangs en groentezaken gewoon open moeten kunnen. Mensen kunnen toestemming krijgen om met hun groenten de drie dagen in de week aan de poort te verkopen, waardoor consumenten ook niet op straat hoeven te gaan.

Landbouwers lijden door het besluit van de regering ook enorme verliezen. Ze hebben al verliezen geleden door de aanhoudende regen van de afgelopen periode. Van vele boeren is de complete aanplant verwoest. Groenten en fruit die niet geoogst kunnen worden, zullen verloren gaan. Het besluit is ondoordacht en het moet worden herzien, zegt Jogi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering in Suriname moet verkoop groenten en fruit overwegen