donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

Regering hoopt btw-kwestie naar tevredenheid op te lossen

lees ook ...

Krin Tifi project

Vrijdag jongstleden is er een Krin Tifi programma uitgevoerd in de Tandartsen poli van Henderson in Paramaribo-Noord, waarbij 55 burgers voor SRD.200,- een tandheelkundige behandeling konden ondergaan...

President Chandrikapersad Santokhi heeft aangegeven, dat de regering zich inzet om de kwestie rondom de Wet Belasting Toegevoegde Waarde (Wet BTW) snel en naar tevredenheid van alle betrokken partijen op te lossen. Dit naar aanleiding van het verzoek van C-47, COL, de veiligheidsbonden en de bundeling van gezondheidsbonden. Zij hadden de president gevraagd om uiterlijk maandag geïnformeerd te worden over de wetswijziging met betrekking tot de btw-verhogingen.

President Santokhi stelt voor dat de vakbonden zo snel mogelijk in gesprek gaan met de minister van Financiën en Planning en de commissie Evaluatie BTW om concrete voorstellen te bespreken.
De initiatiefwet tot wijziging van de Wet BTW werd op 5 september 2023 aangenomen in het parlement en gepubliceerd in het Staatsblad.

Hiermee werd de wet grotendeels teruggebracht naar de situatie zoals die al bestond in augustus 2022. President Santokhi benadrukt dat het parlement met de initiatiefwet van 5 september de wet in belangrijke mate heeft hersteld naar de oorspronkelijke staat van augustus 2022, de wet die eerder was goedgekeurd en geaccepteerd.

Een door de minister van Financiën en Planning opgezette commissie Evaluatie BTW zou de wet evalueren om zo gevoelige goederen en diensten te ontzien, terwijl andere wel belast zouden worden, met als doel het percentage belaste goederen onder de 60% te houden.

Het staatshoofd benadrukt dat de vakbeweging ook goed vertegenwoordigd is in deze commissie. Hij begrijpt dat de commissie een uitvoerig rapport zal indienen voor een algehele wetswijziging.
President Santokhi benadrukt dat de regering openstaat voor werkbare voorstellen binnen het beleidskader.

Hij gelooft dat dit snel en eenvoudig kan gebeuren. Zodra de commissie met een aangepaste bijlage komt, kan de regering daarover besluiten. Hij onderstreept dat de regering geen beslissingen op een sluipende manier neemt en benadrukt dat de btw-wet inclusief de ingangsdata is goedgekeurd in het parlement.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering hoopt btw-kwestie naar tevredenheid op te lossen