woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(2)

Regering heeft veel aandacht voor verbetering gezondheidszorg en onderwijs

lees ook ...

Koersen omlaag: CBvS deelt driemaal daags koersen via websit...

De Centrale Bank van Suriname publiceert driemaal per dag wisselkoersen op haar website, zoals aangegeven op haar sociale mediakanaal. De bank benadrukt dat zij de wisselkoersen niet...

In het begrotingsjaar 2023 heeft de regering-Santokhi een significante focus gelegd op de beleidsgebieden volksgezondheid, onderwijs en huisvesting. De Raad van Ministers heeft opmerkelijke financiële toewijzingen goedgekeurd, die een breed scala van initiatieven omvatten om de kwaliteit van leven en infrastructuur in het land te verbeteren. 

Op het gebied van volksgezondheid zijn aanzienlijke bedragen vrijgemaakt voor diverse aspecten van de gezondheidszorg. De hoogte van de bedragen is echter niet prijsgegeven.

Van de aanschaf van medicamenten en verbruiksartikelen tot het uitzenden van patiënten naar het buitenland, de regering heeft geïnvesteerd om een robuust gezondheidssysteem te waarborgen. Ook is er specifieke aandacht besteed aan koopkrachtversterking en behoudtoelagen voor het personeel in de gezondheidszorg.

Wat betreft onderwijs heeft de regering zich gericht op het verbeteren van de infrastructuur in het district Sipaliwini. Zes scholen, voorheen niet aangesloten op het elektriciteitsnet, zullen nu profiteren van generatoren en elektrische installatiematerialen, waardoor de leeromgeving aanzienlijk wordt verbeterd.

Op het gebied van huisvesting heeft de overheid financiële ondersteuning geboden aan ongeveer 178 personen voor diverse woningbouwprojecten, waaronder afbouw, renovatie, uitbreiding en nieuwbouw. Het huisvestingsproject Koela valt ook onder deze noemer, waarmee de regering streeft naar een duurzame verbetering van de huisvestingsomstandigheden in het land. Deze initiatieven getuigen van een gecoördineerde inspanning om de levenskwaliteit van de Surinaamse bevolking te versterken en de infrastructuur op cruciale gebieden te optimaliseren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering heeft veel aandacht voor verbetering gezondheidszorg en onderwijs