zondag 27 november 2022
27.6 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
1
(1)

Walden: Regering komt gemeenschap tegemoet met daling brandstofprijs

lees ook ...

Zwemcursus doven en blinden succesvol

De zwemcursus speciaal voor doven en blinden is succesvol afgerond. Het initiatief was afkomstig van de 28-jarige nationaal recordhoudster op de 50 meter vlinderslag en 50 meter rugslag Xiomara Getrou...

Het naar beneden aanpassen van de brandstofprijzen na de daling van de internationale marktprijzen moet gezien worden als een tegemoetkoming aan het volk. Dit zegt minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie (EZ). Volgens haar wordt er nog steeds geen complete governmenttake ingehouden op benzine. Ook na de daling kiest de staat ervoor om dat niet te doen.

De prijs van unleaded is vandaag met SRD 0,50 omlaag gegaan, waardoor aan de pomp SRD 17,45 wordt betaald. Dat is het gevolg van een internationale daling van de prijs. De regering kon ervoor kiezen om dit verschil als governmenttake te innen, maar geeft die terug aan de samenleving.

Vorige maand is de subsidie op brandstof, volgens de IMF-maatregelen, compleet afgebouwd. De regering ‘speelt’ af-en-toe met de governmenttake om zo internationale schokken op te vangen en de prijs in Suriname stabiel te houden.

Walden zegt dat er rekening mee gehouden moet worden dat de prijzen internationaal bepaald worden en dus kunnen dalen of stijgen. In dit geval zijn ze gedaald. De minister benadrukt dat de focus vooral ligt op het stabiel houden van de prijs en tegelijkertijd de mogelijkheden bekijken voor het zo laag als mogelijk houden van deze prijs in het voordeel van de samenleving.

Volgens de bewindsvrouw zijn er nog grote schulden bij oliemaatschappijen. Deze schulden zijn overgenomen én toegenomen door de tijd heen. Deze schulden moeten nog afgelost worden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWalden: Regering komt gemeenschap tegemoet met daling brandstofprijs